• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Wujek dobra rada weź już nie pisz bzdur na tym forum. Jak Twoja była w 1000x lepszym stanie to czemu jej nie dopieściłeś tylko sprzedałeś? I przestań się już wypowiadać na temat Twojego byłego hiper uber super mega zadbanego aucia... Andrzej weź tu zrób jakiś porządek...

Mam nadzieję, że moją byłą też ktoś odratuje.
Moja była w 1000 razy lepszym. Mam nadzieję, że moją byłą też ktoś odratuje.
twojej już nikt nie odratuje bo poszła na żyletki. Trzeba było samemu ratować podłogę a nie zasmarować rdzę
Jest też zagadka. Jak to możliwe, że w jego 155 jest rozkładana tylna kanapa? Przecież nie było takich.
jak byś był bardziej błyskotliwy to zauważył byś wzmiankę że jest to kanapa za Stilo

- - - Updated - - -

Andrzej weź tu zrób jakiś porządek...
Zbiera na bana ten fan Alfy Romeo za trollowanie

"Gosc jest Fanem takim jak ja " nie no ...... (pi).... nie mogę !!!

Wujek przez Ciebie musze czyścic monitor .....

Z twojej Alfy własnie robią się tablice z napisem "SOSNOWIEC"

A tak do tematu, ciekawa jak ta kanapa się komponuje w Alfie , bo powiem CI że nie jest to glupi bajer :)

Ostatnia edycja:
A tak do tematu, ciekawa jak ta kanapa się komponuje w Alfie , bo powiem CI że nie jest to glupi bajer
no jak gościu spawał prawie cały spód auta to i uchwyty i mocowania kanapy sobie smarknął ale fajny i przydatny patent

Ciekawe jak na szerokość ta kanapa pasuje i jak się zgrywa z kształtem drzwi. Chyba muszę napisać do gościa bo to rozwiązanie prawdopodobnie mi się przyda.

btw, jaki ja trolling niby uprawiam? Zawsze piszę prawdę i konkret. Ale chyba niektórych przez to serce boli.

Ostatnia edycja:
Tak siedzę i czytam...i dochodzę do następującego wniosku, jak ktoś szuka to niech bierze tą z Lubziny pod Dębicą, byłem oglądałem na prośbę jednego z kolegów, wniosek z oględzin, takiej budy jeszcze nie widziałem, cała w oryginalnym lakierze, zero rdzy na błotnikach a reszta...dramat ale buda super. Jeżeli ktoś ma fajne wnętrze silnik i resztę gratów i jest zdecydowany polakierować tą z Lubziny to mogę polecić, bo wnętrze w niej to ...delikatnie mówiąc tragedia , silnik zarżnięty, stuka, puka i cały zarzygany olejem, ale blacha super. Tyle że do malowania.Schodzi bezbarwny i nadwozie w dwóch kolorach , czarne dach, pokrywa bagażnika i maska, reszta grafit, albo coś w tym stylu, jak oglądałem to auto było mega upodlone.

Tak siedzę i czytam...i dochodzę do następującego wniosku, jak ktoś szuka to niech bierze tą z Lubziny pod Dębicą, byłem oglądałem na prośbę jednego z kolegów, wniosek z oględzin, takiej budy jeszcze nie widziałem, cała w oryginalnym lakierze, zero rdzy na błotnikach a reszta...dramat ale buda super. Jeżeli ktoś ma fajne wnętrze silnik i resztę gratów i jest zdecydowany polakierować tą z Lubziny to mogę polecić, bo wnętrze w niej to ...delikatnie mówiąc tragedia , silnik zarżnięty, stuka, puka i cały zarzygany olejem, ale blacha super. Tyle że do malowania.Schodzi bezbarwny i nadwozie w dwóch kolorach , czarne dach, pokrywa bagażnika i maska, reszta grafit, albo coś w tym stylu, jak oglądałem to auto było mega upodlone.
Dobra podłoga w 155 to zawsze powinien byc priorytet przy zakupie takiego auta. Ile tam sobie krzycza za taki egzemplarz?

- - - Updated - - -

Zawsze piszę prawdę i konkret. Ale chyba niektórych przez to serce boli.
tych głupot sie nie da czytać ani prawdy ani konkretów

Dobra podłoga w 155 to zawsze powinien byc priorytet przy zakupie takiego auta. Ile tam sobie krzycza za taki egzemplarz?

2200 zł cena ostateczna, ale za 2000 pewnie ją ktoś wyrwie, chociaż jak jechałem w niedzielę to nie stała juz na poboczu. Tam nie tylko podłoga ale i buda w dobrym stanie, nawet ranty błotników z tyłu są i to w oryginalnym lakierze.

2200 zł cena ostateczna, ale za 2000 pewnie ją ktoś wyrwie, chociaż jak jechałem w niedzielę to nie stała juz na poboczu. Tam nie tylko podłoga ale i buda w dobrym stanie, nawet ranty błotników z tyłu są i to w oryginalnym lakierze.
to jest polift?

a powiedz mi oglądałeś ją od dołu ?
na olx -ie nie ma :(

Piotrek na ulicy ją widziałem ale zona nie pozwoliła się zatrzymać na oględziny :) bo pewnie bym ją kupił, spód na tyle co popatrzyłem był bez widocznych śladów dziur czy innych niespodzianek, konserwacja w błotnikach wyglądała na poprawianą ale bez ukrywania niespodzianek, czujnik grubości lakieru pokazał wartości od 120 do 140 na wszystkich elementach, myslę że cała w oryginalnym lakierze.

Jak nie sprzedana to może w sobotę podjadę, zabiorę ją do Dębicy do znajomego do warsztatu.

Amortyzatory
Powrót