• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Ciekawostki z aukcji do wzięcia 33/164

Wynajem wspomianego garażu na te 30 lat przyniósł by podobny zysk ;)

http://allegro.pl/2-0t-200km-140-tys-km-brak-dokumentow-usz-silnik-i6572268507.html#thumb/7 ciekawi mnie to ogłoszenie.
Auto bez papierów i do remontu - zapewne stan unikatowy.
Myślę że 75 by nikt nie wziął, a co dopiero 164.

Albo te ogłoszenie: http://allegro.pl/alfa-164-3-0v6-manual-tylko-126tkm-szwajcaria-i6572146848.html
Wisi z rok chyba ?
Ktoś to oglądał?
Podejrzewam, że coś jest nie tak z tym autem albo chęci sprzedaży mierne inaczej już dawno ktoś by kupił.

Ciekawe czy naprawdę ktoś kupił: https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-164-super-3-0-v6-24v-210km-unikat-CID5-IDi0ZJ5.html#45eb39fd3a

Ostatnia edycja:
tę TB za pół ceny bym wziął na części.

Choć w sumie... Też nie wiem po co :)

Ta bez dokumentów zaczynałia oidp od 5k zł. Wnętrze warte grzechu i zgrabnie dobrana felga.

Zarówno ta za dychę, jak i ta za 17, to moim zdaniem niezgrabna próba zarobku Januszy Klasyków... Wątpię żeby to się sprzedało, prędzej ogłoszenie wygasło - olx jest już płatne.

http://allegro.pl/2-0t-200km-140-tys...7.html#thumb/7 ciekawi mnie to ogłoszenie.
Auto bez papierów i do remontu - zapewne stan unikatowy.
Myślę że 75 by nikt nie wziął, a co dopiero 164.

Szczerze? Gdyby miał 164 to bym stargował, wziął na części a resztę na złom.

Szczerze? Gdyby miał 164 to bym stargował, wziął na części a resztę na złom.

Jeszcze ciekawe w jakim stanie ten silnik czy tylko panewka czy więcej do zrobienia.
Bo przebieg jeśli nie ma na to żadnych notatek czy oczywiście prowadzonej książki serwisowej to jest nie do sprawdzenia.

A właśnie może można sprawdzić poprzez jakiś sterownik/komputer jaki przebieg ma 164?.

Seraf , niestety ja odpadam , moja powiedziała ze ma byc komplet wypoczynkowy a nie Alfa .... a generalnie rozeszło się o kolor... ( kur** jakby była czarna to bym ją przekabacił ) ale niestety ....

Seraf , niestety ja odpadam , moja powiedziała ze ma byc komplet wypoczynkowy a nie Alfa .... a generalnie rozeszło się o kolor... ( kur** jakby była czarna to bym ją przekabacił ) ale niestety ....

Spoko u mnie żona też nie była zachwycona, żebym miał identyczna 164 jak już mam hehe
Na razie muszę zmniejszyć liczbę aut do 10 najlepiej przed końcem roku, a przynajmniej postarać się ;)

Spoko u mnie żona też nie była zachwycona, żebym miał identyczna 164 jak już mam hehe
Na razie muszę zmniejszyć liczbę aut do 10 najlepiej przed końcem roku, a przynajmniej postarać się ;)

Z lektury forum i ciągłych walk/kłótni alfaholików z żonami o auta wynika, że nie warto się żenić:(.
Bo potem trzeba iść na jakieś zgniłe kompromisy.

Na szczęście są wyjątki:).

- - - Updated - - -

Seraf, rozmiar Twojego garażu robi wrażenie.
Jak dajesz radę utrzymać te wszystkie auta?

Mam teraz trzy auta i czuję już duży koszt utrzymania, przede wszystkim ubezpieczenia (z AC), bo nawet nie ekspolatacji (im więcej aut, tym mniej się poszczegolnymi jeździ).

Ostatnia edycja:
Większość moich aut jest albo stara i nie muszę płacić OC, a raczej place OC tylko wtedy kiedy jeżdżę.
Kilka aut które mają mniej niż 25 lat posiadam, ale nimi jeżdżę w miarę na bieżąco.
A ostatnio jak liczyłem OC na 164 3.0 V6 to wyszło mi jakieś 530 zł więc nie jest to jakaś przerażająca kwota jak na taka pojemność.
Na 125p z 1978 wychodzi mi OC na cały rok jakieś 250 zł.
Kupno AC dla starych aut (powiedzmy ok. 20-30 letnich) jest praktycznie nierealne.

Faktycznie ładna, szkoda tylko że 24V i że tak daleko z Wawki bo chętnie bym obejrzał.

Większość moich aut jest albo stara i nie muszę płacić OC, a raczej place OC tylko wtedy kiedy jeżdżę.
Kilka aut które mają mniej niż 25 lat posiadam, ale nimi jeżdżę w miarę na bieżąco.
A ostatnio jak liczyłem OC na 164 3.0 V6 to wyszło mi jakieś 530 zł więc nie jest to jakaś przerażająca kwota jak na taka pojemność.
Na 125p z 1978 wychodzi mi OC na cały rok jakieś 250 zł.
Kupno AC dla starych aut (powiedzmy ok. 20-30 letnich) jest praktycznie nierealne.

Żona, jako początkujący właściciel auta, dostała w czerwcu ofertę z Warty na samo OC za prawie 1500zł.
A gdzie tu jeszcze AC (?), które przy GT trzeba brać, bo w razie czego szkoda auta.

W przypadku starszych aut, jeśli to możliwe, założenie żółtych tablic może być faktycznie dobrym rozwiązaniem.
W ten sposób można zrobić sobie małą kolekcję starszych, magicznych Alf:).

sUPABACHE , POWIE Ci że ta 164 piękna ... Kasztan masz tu rewelacje :)

W przypadku starszych aut, jeśli to możliwe, założenie żółtych tablic może być faktycznie dobrym rozwiązaniem.
W życiu! Wtedy właścicielem auta staje się państwo a Ty jesteś jedynie jego użytkownikiem zobowiązanym do dbania o nie jako ważny element historii.

sUPABACHE , POWIE Ci że ta 164 piękna ... Kasztan masz tu rewelacje
Wiem ale jak możesz przeczytać wyżej szukam wymówek żeby nie kupować :D

W życiu! Wtedy właścicielem auta staje się państwo a Ty jesteś jedynie jego użytkownikiem zobowiązanym do dbania o nie jako ważny element historii.

Masz rację. Aczkolwiek w przypadku mojej 155 czuję dokładnie, że jestem "zobowiązanym...".
Nie jestem więc pewien, czy nie założę na niej kiedyś żółtych tablic.

A tak w ogóle, zajebiste są te auta z lat dziewięćdziesiątych.
Nic tylko brać, póki dosyć tanie, i stawiać przed domem.

Ta Serafa też mi się podoba. Można negocjować.

Amortyzatory
Powrót