[GTV] Ciekawe aukcje części do Gtv

Na olx stoi prawa częśc duplexu Ragazzona (nie mogę wstawić linka, ragazzon gtv 200 zl). Co o tym myślicie? Czy faktycznie wystarczy przespawać wieszak? Służyłby jako pojedynczy tłumik końcowy?

Wystarczyłoby. Przejściówka żeby wyrównać średnice między Twoim układem a tłumikiem, wieszak i jazda.
Jedyne na co nie zwróciłeś uwagi, to że ten tłumik jest uszkodzony. Widać to na zdjęciach. Wygląda na zmiażdżony i nie mam pojęcia czy w ogóle będzie spełniał swoje zadanie, jak wygląda w środku itd.

Popieram przedmówcę, to na 90% spłaszczenie oidp pod tylne sanki. Kupno to ryzyko (nie wiesz ile tak naprawdę wnętrzności w nim pozostało), do tego przespawanie uchwytu i rury to u tłumikarza co najmniej drugie tyle, za ile jest wystawiony.

No i napis Ragazzon będzie od strony asfaltu[emoji14]

Popieram przedmówcę, to na 90% spłaszczenie oidp pod tylne sanki. Kupno to ryzyko (nie wiesz ile tak naprawdę wnętrzności w nim pozostało), do tego przespawanie uchwytu i rury to u tłumikarza co najmniej drugie tyle, za ile jest wystawiony.

No i napis Ragazzon będzie od strony asfaltu[emoji14]

Czyli tłumik jest uszkodzony czy ma taki kształt? (nie orientuje się w terminologii:D) Tłumikarz to nie problem, sąsiad za płotem kumpel i zdolny mechanik od wszystkiego. Napis przeżyje, ważne żeby był dźwięk:D Do Kurowa mam pół godziny jazdy, także chyba podjadę zobaczę.

EDIT: Sprawdziłem na stronie Ragazzona, to nie wzgniecenie tylko kształt tłumika.

Ostatnia edycja:
To ,że może jest lekko wgnieciony o niczym nie świadczy słyszałem już takie założone z odzysku i gadały normalnie,z używką zawsze jest ryzyko ...jedź daj 150 i montuj

Ja mam u siebie od niedawna sam tłumik końcowy Supersprinta dedykowany do Gtv turbo i gada bardzo bardzo fajnie biorąc pod uwagę fakt, ze wymieniony jest tylko jeden element seryjnego układu. Na jałowym jest jako taki basik, a wyżej robi się ostrzejszy dźwięk- tak jak ma być :)

Więc jakby co, to zachęcam do kupna markowych tlumików dedykowanych do danego modelu. Zwlaszcza za taki ułamek ceny nowego :)

A co myślicie o wydechu jednostronnym do V6? Jaki najlepszy? Myślałem o dwururce, żeby wydobyć to co najlepsze z Busso nie psując osiągów.
Mam 4-rury, dwustronny Ale nie chcę wycinać zderzaka po drugiej stronie i chyba jest za agresywny wizualnie do Spidera.Co myślicie?

Ostatnia edycja:
dwustronny według mnie żeby miał sens powinien wychodzić po obu stronach z środkowego tłumika ,wtedy jest logicznie a taki przeszczep na drugą stronę to tak jak nakładka z napisem na zaciski udająca brembo..:)niestety mam taki przeszczep dlatego chcę to zmienić..a że mam już wycięte po obu stronach miejsca na wydechy to będzie jakiś custom zrobiony..

Nie wiem o co tu chodzi ,ale to chyba Cup .Kto sprzątnął ,,chyba Cupa'' niech oddaje mi spojlery:) , bo gość już nie odbiera....

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-po-oplatach-CID5-IDfYyKd.html#5dfa98fff1
dodzwoniłem się za 8tysi jest do wzięcia .....zamówiłem już dla siebie pakiet spojlerów jak by nie sprzedał...)

Panie Kochany... Ta fura już co najmniej 2 miesiące wisi za 8000, tylko na jakichś mniej popularnych stronkach :) Teraz koleś zdenerwował się i dał marketingowo cenę 1000zł. Na początku chciałem po nią biec, ale potem stwierdziłem że jestem już stary i Gtv bez wielkiej płetwy z przodu bardziej mi się podoba ;)

- - - Updated - - -

Cup to to nie jest, ale ma parę fajnych bajerów. Stawiam, że to wersja Sport Limited Edition z 2002 lub ma przeszczepione z niej graty + dokładka i progi z Cup'a :)

Raczej przeszczep to że w tym ogłoszeniu nic nie trzyma się kupy to widziałem ,kto trochę się interesuje wie ile jest warta dokładka przód plus progi i błotniki od Cup'a jeśli ori to na pewno bym chciał je mieć choć też jestem już za stary...:) wiadomo na czym się skończy.....ktoś ją kupi za dwa lata..)

Wyglądają na ori :) A raczej przednia płetwa wygląda - bo w katalogach wersja o której wspomniałem (Sport L.E.) ma boczne dokładki w zestawie.

- - - Updated - - -

Swoją drogą, niecierpliwie wyczekuję kiedy znów wypłynie zagazowana pomarańczowa Gtv Motus L.E., która dosyć długo wisiała w południowej Wielkopolsce :) Była ciekawa i dosyć zniszczona, a takie historie zawsze kończą się tak samo...

Dokładka fajna i cenna, ale faktycznie nic się w ogłoszeniu kupy nie trzyma, rocznik ph3, przód ph2...

Tej z kolei nie kojarzę jak to wyglądało?jak zawita to mogę mieć blisko:)..fakt ,że czasem pojawiają się ciekawe wersje, lub z przeszczepami od ciekawych wersji ,ale przeważnie cena nie pasuje ,lub nie chcą ich rozbierać....

106.jpg

przypominam ją teraz sobie ,no to była jedna z ciekawszych które się przewinęły w ogłoszeniach ,ciekawe czy zmieniła właściciela....

Amortyzatory
Powrót