• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Ciągle przepalający się bezpiecznik

grzesiek87

Użytkownik
Auto
147, 159 i Giulietta
Jak w temacie, mam problem z bezpiecznikiem od centralnego zamka, mianowicie przepala się on conajmniej raz na 2 tygodnie, stało się już to trochę uciążliwe. Miał ktoś z Was może już takie problemy, w czym może być przyczyna? Dodam że bezpiecznik jest taki jaki powinien być wg instrukcji, 20stka.

Miałem podobny problem tyle że u mnie było to częsciej więc rozebrałem poł auta i znalazłem ze kabelek był przetarty ale to u mnie :p więc nie wiem jak może być u Ciebie :) u mnie przetarło sie praktycznie przy samym sterowniku :p

mam podobny problem, jak zamykam auto z pilota to pali bezpiecznik-napewno zwarcie ale nie doszedłem gdzie. Rozpiąłem centralny i narazie tak jeżdże.

Może to i głupie i nie wiem co ma wspólnego ale u mojego kuzyna w innym aucie antenka która jest to niby przy centralce (jakoś dziwnie tak) dotykała do gołej blachy i przy otwarciu auta wysadzało bezpiecznik topiąc plastik a jak ja odsunął że nie dotykała to przestało i działa normalnie. Chociaż nie wiem co ma jedno do drugiego... i co on tam ma za centralny...

Ja miałem podobny problem. Przepalało mi co jakis czas bezpiecznik po tym jak jechalem tak 70km/h po miejscie i wjechalem w jakas wyrwe w asflacie. Jak juz wysadzilo bezpiecznik to nie działał mi właśnie centralny, radio, oraz zegarek. Oczywiscie przyczyna był przetarty kabel - u mnie to było za za radiem (widocznie na dziurze radio lekko wyskoczyło i opadajac przycięło kabel). Izolacja tasmą i problem jak ręką odjął zniknąl ;]].

A mi pali bezpiecznik od ogrzewania szyby jezeli jest wlaczone dluzej niz minute! Gdzie szukac przyczyny?

może prąd Ci tam cos gdzieś przebija na tylnej szybie na tych zatrzaskach.
Albo przecież chyba masz podgrzewane lusterka ;) to może tam jest przyczyna bo u mnie np lusterka sie załączają jak włącze podgrzewanie szyby i u kumpla w BX też tak było ;)

Ja też mam taki problem dałem auto do elektryka i wymienil mi jakieś kostki i centralny dzialał a teraz po trzech dniach znowy nie dziala:( powiedzcie który to bezpiecznik i gdzie moge go znaleść i wymienić:) z góry dzieki

Amortyzatory
Powrót