• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Chlapacze do Giulietty - ktoś montował?

XJ6

Nowy
Auto
AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01
Czy ktoś montował na przodzie chlapacze do Giulietty? Ja wiem, że to słabo wygląda, ale zastanawiam się, czy jednak nie warto w celu ochrony progów. Wiadomo, że bez chlapaczy progi po kilku tysiącach będą poobijane od spodu. Tył jeszcze jakoś ujdzie, ale przód będzie masakra pewnie. Ewentualnie czy zabezpieczaliście jakość progi np. folią bezbarwną czy czymś innym? Co ciekawe to wśród akcesoriów oryginalnych do kupienia są tylko błotochrony:) na tył. Na przód nie przewidziano, chyba że ja już mam coś z oczami hehe

Ja mam założone z przodu i z tyłu. Oryginały... Ale od Fiata doblo :P Też się obawiałem uszkodzenia progów, głównie z racji wysunietych na zewnątrz kół (dystanse). Wiadomo nie wszystkim to odpowiada czy podoba, niektórzy twierdzą, że to wręcz profanacja :) Popatrz moim wątku jak to wygląda.

Ostatnia edycja:
Ja mam folie ochronną bezbarwna 3M , auto 8 lat 110kkm opony 225 - zero uszkodzeń

Proszę bardzo. Mam nadzieję, że coś będzie widać ;)
DSC_3855.jpgDSC_2537.jpgDSC_2536.jpgDSC_2541.jpg20148763_1570279219657125_641101520_o.jpgDSC_2617.jpg

20181223_145327.jpg20181223_145338.jpg20181223_135820.jpg :cool:
żadnego wiercenia spinki wsuwki a wewnątrz mocowane do śruby trzymającej nadkole.

Ooo... super. Właśnie miałem Cię pytać dokładnie jak to żeś zamontował:) Dobre, poglądowe foto.

A skąd konkretnie te chlapacze? Oryginał czy allegro?

Allegro musisz poszukać. One są w prostokątnej płachcie i trzeba to sobie dociąć.

Mam taką jedną bo została. Mogę sprzedać za grosze.

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    39.2 KB · Wyświetleń: 51
No ta. Jakby mieć taki szablon toby poszło gładko.

Niepotrzebne są spinki. W nadkolu powinieneś mieć śrubę. Ona wystarczy. A od strony błotnika wkładasz między błotnik i nadkole.

ruszająca się guma za rantem błotnika plus piasek i masz problem korozji gotowy. tu musi być mocowanie na sztywno.

Ona się nie rusza - uwierz mi. Dobrze dokręcona śruba w nadkolu wystarczająco wszystko unieruchamia, a nadkole dodatkowo dociska do błotnika.
Najpierw jeszcze miałem zamiar włożyć tam kawałek dętki rowerowej, ale nie było potrzeby. Zresztą samo nadkole też się styka z blachą i się rusza i nie ma z tym problemu.

Ostatnia edycja:
to są do tyłu- do przodu nie ma!

Kupiłem oryginalne chlapacze do tyłu, i w instrukcji montażu (słabej jakości ksero) pokazane jest naklejanie taśmy na bok zderzaka, gdzie chlapacz chwytany jest zapinkami. Nie ma informacji jak to taśma. Czy to ma chronić przed obtarciem lakieru na zderzaku? Albo ma to być taśma dwustronnie przylepna? Może ktoś sam zakładał i się wypowie?

Amortyzatory
Powrót