Chipowanie 147 JTD ..

Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD .. 115KM
Witaam .. jestem z tym ciemny .. prosze was o zrozumienie i wytłumaczenie jak podkręcić 147ke z silnikiem 1.9jtd, 115KM .. chodzi mi dokładnie o tego słynnego czipa i gdzie można coś takiego zrobić? Czy tylko ASO Alfy sie tym zajmuje, jakie są skutki uboczne dla silnika po takim podrasowaniu? :)

Napisz do @sdero. On Ci to zrobi.

Wymiziane S3 mini!

Podjedz do Luborzycy (Kocmyrzów) na hamownie, zapłac 100 zł i zobacz co tam z tego silnika jeszcze zostało. Jak będzie ok, to tak jak jeden z kolegów pisał, wal śmiało do kolegi Mirka (@sdero), zrobi napewo w cenie której nikt Ci nie zaoferuje, a o solidność wykonania usługi nie masz co się martwić

Za solidną usługę trzeba odpowiednio zapłacić, charytatywnie nikt nie pracuje.... A tabelką z stronie vtech się nie sugeruj, podjedź np do firmy Compsport.

A tabelką z stronie vtech się nie sugeruj, podjedź np do firmy Compsport.

Nie żebym ich bronił, albo miał coś przeciwko innym firmom, ale czemu ma się nie sugerować tabelka ze strony Vtecha (z czystej ciekawości)?

Na przykład z powodu lubianych przez nich boxów ;) Z resztą moc uzyskana po programie i tak zależy głównie od stanu silnika i osprzętu, może wyjść więcej a może wyjść mniej - dlatego nie warto się sugerować takimi tabelkami. Lepiej popatrzeć np na stronie tunerów(np Cinka) wykresy aut po programach, będzie to miało większe przełożenie na rzeczywistość niż tabelki niewiadomego pochodzenia...

Ja teraz remontuje silnik i nie myślę o super mocy, ale zastanawia mnie jedno: jest eco tuning i power tuning, ale czy jestttaki który zapewni silnikowi długi żywot ?? Najlepiej przy małym spalaniu.

To tak nie działa. Największy problem w użytkowaniu auta to czynnik ludzki, zaraz po tym zużycie mechaniczne elementów - i tego nie przeskoczysz.

No niby tak, ale chyba można zmienić mapy tak aby nadgorliwy kierowca nie zakatował silnika. Coś w stylu kontroli rodzicielskiej :P

Za solidną usługę trzeba odpowiednio zapłacić, charytatywnie nikt nie pracuje....

Nikt tu nie mówi o charytatywnej pracy, bo też @sdero za to pieniądze bierze, ale zdecydowanie niższe niż u innych firm / prywatnych tunerów. Jeśli chodzi o solidność, wypowiadać się nie będe, w czerwcu minie drugi rok odkąd alfa dostałą wirusa od kolegi @sdero i jakoś silnik się nie rozsypał, zresztą, takich ludzi na forum zadowolonych z ceny i jakości usług jest wiecej, a że kolega jest z Krakowa to nie ma co szukać pewnych warsztatów gdzieś daleko jak naprawdę dobrego fachowca ma blisko siebie :)

Słuchaj... jak chce zapłacić rynkową stawkę, to czemu nie? Mirek też się raczej nie obrazi ;)

Ja też śmigam na mapie od @sdero, i jestem bardzo zadowolony (spalanie spadło... robię 30-50km więcej na baku).

Wiadomo, że klient nasz Pan :D Jak ma czuć niedosyt, że zapłacił za mało za usługę która powinna być droższa, to dla czystego sumienia klienta Mirek się poświęci i weźmie tyle co inni :D

@ mateuszszar -Ty masz wersje 16v? Byłes na hamowni po strojeniu u Mirka? Jakie parametry masz teraz ?:)

Czy można tak przez ciekawość spytać o koszt takiej imprezy?.
Posiadam 1,9 8V 120Km ( 2005 rok). Ale wersja 5 DRZWI !!! :D

Oj nie docinajcie. Ale jak otworze tylne drzwi to mi wysysa dodatkowo spaliny u mam lepszy odlot :crazy_pilot:

A tak na poważnie chciałem się dowiedzieć o orientacyjną cenę dla 1,9 V8 120 KM. EGR mam zaślepiony. Może ktoś już robił.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót