• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Chipbox podłączany do obd

krzysdro

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 ti
Witam, czy spotkał się ktoś z Was z takim czymś ? Jest to powerbox podłączany do wtyczki OBD2, robi to firma proracing i z tego co mówią to ten box zczytuje dane z komputera ecu i kalibruje niektóre parametry aby wycisnąć z silnika więcej.
Wie ktoś z Was coś o tym ?

i co nic nie daje ja rozmawiałem z nimi i zapewniali że efekt jest koszt 600 zł i jest odczuwalne

Kupiłem i jeździłem ok.2 tygodnie i lipa. Odesłałem im żeby sprawdzili czy jest dobry, sprawdzili i powiedzieli że wgrali mocniejszy soft i odesłali mi. Pojeździłem tydzień i to samo. Efekt placebo. Robiłem testy na 400m i.t.d. i naprawdę nic. Odeślę im razem z pisemną reklamacją. Zrobiłem delikatny remap + 20 km i różnica jest kolosalna. Więc wiem kiedy coś działa.

ja mam czipboxa noviteca od 2 lat i podłącza się go nie pod obd tylko czujnik ciśnienia paliwa efekt +20% mocy i momentu i litr niższe spalanie.

Te przyrosty w jakikolwiek sposób zmierzone czy wymyślone?

Dajecie się nabierać na śmieszne boxy za 600 zł, które niszczą Wam silnik, zamiast dołożyć "parę stówek" i zrobić profesjonalny remap, który nie zakatuje Wam samochodu ? Gdzie tu logika ?

Pzdr

mierzyłem przyspieszenia na 4 biegu za pomocą gpsa w przedziale od 80-120km przed boxem wyszło 7.8 sek, a po boxie 6.2

Jeżeli taki chipbox zmienia mapy i zakładamy że zrobił to dobrze (powiedzmy bezpiecznie, pomijam kwestie sprawności samochodu itp itd) to będzie to niebo lepsze rozwiązanie niż jakikolwiek box wpinany w listwę, oszukujący ciśnienie na railu.

Jeżeli taki chipbox zmienia mapy i zakładamy że zrobił to dobrze (powiedzmy bezpiecznie, pomijam kwestie sprawności samochodu itp itd) to będzie to niebo lepsze rozwiązanie niż jakikolwiek box wpinany w listwę, oszukujący ciśnienie na railu.

Zgadza się w 100 %. niedawno zrobiłem delikatny remap i różnica jest zdecydowana w stosunku do tego boxa do obd.
No i wiem, że mam ustawione bezpieczne parametry.
Dzis dzwoniłem do proracing, że chcę oddać tego boxa a gość przez telefon powiedział, że po 3 miesiącach nie da rady, do 10 dni jest zwrot. Przypomniałem mu że odesłałem im boxa po tygodniu a oni mi zmienili program na niby mocniejszy. po testach drogowych dalej jest chu... warty. Jak mu powiedziałem że to zwykła wyje... którą mi zapodali i że jesli się nie dogadamy to opisze to na forach to gościu mi sypnął przez telefon " to narazie " i rzucił słuchawką.
Profesjonalne podejście firmy Proracing
Każdemu odradzam tego boxa. Placebo 100%

Sorry, bo sie na to patrze od początku tego tematu i wracając do początku.
Ta firma ma boxy do alf +25 koni,
do Fiata Coupe +25 koni http://allegro.pl/chiptuning-fiat-coupe-2-0t-220km-chip-i4156458832.html
do Seicento http://allegro.pl/chip-tuning-box-25km-fiat-seicento-0-9-39km-i4149284730.html, a kiedyś mieli do malucha +25 koni. O ile w Coupe to nie jest osięgniecie to z Seicento 0,9 to już sztuka, kumpel jak robił cieniasa sportinga do KJSów wpakował worek kasy i tylko 18 doleciało, a tu taki efekt.
Trzeba być kompletnym bałwanem żeby od kogoś takiego kupować co kolwiel. Znam jednego idiotę który sobie to sprawił do Laguny II i był tak tępy że dodatkowo się chwalił. A ponieważ to osoba która robi z 6 tysięcy na rok jak ciapa nie zauważył że ciągnie lepiej do 2500, a potem w ogóle.
Co do mierzonych czasów, to ostatnio stało obok mnie dwóch jegomości i sobie dyskutowali, ogólnie wszystko wiedzieli o wszystkim, w końcu jeden z nich kupił samochód ale chyba coś ma zrobione bo katalogowo ma 7,2 do stówy i 230 km/h, a jak mierzył zegarkiem to mu wychodziło 6,3 i 250. I czar prysł

Amortyzatory
Powrót