• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Check Engine

Julka_QV

Nowy
Auto
Alfa Romeo QV
Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam problem. Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczek AR QV (poprzednio mialem same Fiaty) i mam jeden problem. Otoz przy prekosci powyzej 180km/h zaswieca mi sie kontrolka Check Engine i automatycznie przerzuca na trym Normal. Nie wiem co jest grane bo moc nie spada, Julka gna jak sie nalezy. Bylem juz tym problemem w ASO i wykasowali blad bez problemu ale niestety blad dalej sie pojawia.
Prosze o jakas podpowiedz i pomoc co jest nie tak.
Dziekuje i pozdrawiam!!

nowy to samochodzik czy kupiłeś używkę.
paliwo, overboost przeładowuje, spada ciśnienie paliwa, lub przekroczenie EGT

Jak słyszę/czytam, że ktoś był w ASO i wykasowali mu błąd ale nie zdiagnozowali jego przyczyny, to mam ochotę zadzwonić i spytać kto im dał autoryzację (choć nie ma co ukrywać, że to się wiąże często tylko z opłatami rocznymi dla FAP...). Mogli by się pokusić o sprawdzenie kilku parametrów i już było by jaśniej. Chwała Bogu są fora a na nich dużo rozgarniętych osób. Kolega wyżej w 10 sekund Ci pomógł więcej niż znaffcy z ASO. Polecam znaleźć kogoś w stolicy, kto ogarnia temat i zrobić logi podczas jazdy. Uderz do użytkownika Maciek156 lub poszukaj innych osób z forum, które mają kabel i podłączą Ci Julkę.

Julke kupilem uzywana. Rocznik 2011. Dzieki Panowie za pomoc. Jutro bede ogarnial temat. Jak juz cos sie wyjasni na pewno napisze. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Pozdrawiam!

Zapraszam na spot czwartkowy - kabelek i laptop się znajdzie. Przeczytamy kod błędu (jak się check będzie świecić) i będzie coś więcej wiadomo.

Ew. do mnie. Wyskoczymy na ekspresówkę i zrobimy logi.

Dziekuje bardzo za zaproszenie, niestety nie beda mial przyjemnosci podjechac na spotkanie poniewaz z racji wykonywanego zawodu w czwartek wyjezdzam. Julke wstawilem do ASO T&T TWARDOWSKI. Okazalo sie za przewod od sterowania lopatkami w turbinie byl sparcialy i na dodatek z jedej strony zamocowany za pomoca trytytki... Czy to tylko to czas pokaze. Na razie nie mialem mozliwosci rozpedzenia Julki do tych 180km/h. Dziekuje za pomoc. W razie co na pewno bede pisal co, jak i gdzie. Pozdrawiam!!

czyli overboost trafna diagnoza :)

Błąd P0-235 przeładowanie lub nie

Amortyzatory
Powrót