[MiTo] check engine - Centralka zapłonowo - wtryskowa, awaria

Odudu

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 1.4 MultiAir TB 135 KM Distinctive
Witam
Właśnie otrzymałem info z ASO, iż powodem zapalenia się kontrolki check engine (na komp. odczyt błędu sądy lambdy, już wymieniona, innych objawów awarii brak) jest awaria centralki zapłonowo wtryskowej. Auto już po wymianie aktywatora, koszt wymiany Centralki to 2900 zł :mad::mad:,
Komputer po wymianie sondy lambdy nadal wskazuje jej błąd ASO twierdzi, że to centralka

Czy możliwa jest naprawa elementu czy konieczna wymiana na nowy, czy są zamienniki tańsze? Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat serwis który podejmie się naprawy w Warszawie o ile jest możliwa. ? Dziękuje za pomoc :)

Ostatnia edycja:
Witam
Właśnie otrzymałem info z ASO, iż powodem zapalenia się kontrolki check engine (na komp. odczyt błędu sądy lambdy, już wymieniona, innych objawów awarii brak) jest awaria centralki zapłonowo wtryskowej. Auto już po wymianie wariatora, koszt wymiany CZ-W to 2900 zł :mad::mad:,
Komputer po wymianie sondy lambdy nadal wskazuje jej błąd ASO twierdzi, że to centralka

Czy możliwa jest naprawa elementu czy konieczna wymiana na nowy, czy są zamienniki tańsze? Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat serwis który podejmie się naprawy w Warszawie o ile jest możliwa. ? Dziękuje za pomoc :)

poproś kod błędu, i jaki masz wariator w mito??

dzięki za odpowiedź
chyba źle się wyraziłem nie jestem pewien....został wymieniony, dokładnie aktywator zaworów silnik MtAir, pewnie wyjdę na durnia ale czy to to samo co wariator? w serwisie słyszałem i tą i drugą nazwę i gdzieś się pogubiłem

kod błędu podam wieczorem, zamieszczę wydruk z komp. ASO jednak jestem pewien że błąd dotyczy sondy lambdy kilkukrotnie było to sprawdzane w 3 różnych serwisach,

Ostatnia edycja:
moduł multiair to nie wariator, ale mniejsza o to, jak to masz wymienione to najgorszą rzecz w MA masz z głowy. weź nr błędu i będzie się myśleć.

Ostatnia edycja:
Jeżeli ASO ma 100% pewności że padło ECU to spróbuj poszukać firmy kocar z Tych powinno być taniej niż nowy ECU w ASO.

Amortyzatory
Powrót