• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Cennik AR 166 z 1999

Kupując w mieszalni baze do mojej 166 Rosso Proteo dowiedziałem się, że jest to też lakier perłowy.
Jednak jest on 2 warstwowy, czyli baza + bezbarwny. Czyli komponent odpowiadający za perłe jest już w bazie

Z Azzuro Nuvola też miałem styczność, i jest to też perła, tylko troche inna. Trójwarstwówka, czyli baza (błękit) + perła (taka żółta) i na to dopiero bezbarwny.

Dla porównania : Rosso Proteo za około 1200ml + rozcieńczalnik wyszło niecałe 300 zł.
Azzuro Nuvola za około 600 ml + rozcieńczalnik + perła (jakies 100 ml) wyszło około 600 zł.

Zgodnie z technologią trójwarstwówek się nie cieniuje.....
A prawda jest na tyle smutna, że lakier jest praktycznie nie do dobrania, i cieniowanie jest ostatnią deską ratunku :)

BTW. jeśli brać pod uwagę powyższy cennik, to po za zakupem 2,4 JTD, z felgami i skórami które dokupiłem moja 166 ma wyposażenie warte 33754 zł.
Czyli nawet na chwile obecną roczne zarobki ponadprzeciętnego Kowalskiego :D

attachment.php

Załączniki

• tyle-wygrac-pl-ffffff-31.jpg
    tyle-wygrac-pl-ffffff-31.jpg
    33.8 KB · Wyświetleń: 337
Coś tam musi być w tym rosso proteo bo jak kupowałem do swojej to za "setkę" płaciłem sporo więcej niż za zwykły metalik (a kupowałem mniej więcej w tym samym czasie jeszcze jeden z palety puga i alfy). Ale czy to był perłowy w oferowanej palecie przy nowym aucie to nie wiem.

W takim razie blu oddisea tez jest perłowy. I ten zielony tez.Juz nie mowiac o nero vulcano. One tez sie mienią:D Wg mnie tworzycie kolejny mit:(. proteo to zwykly metalik. W cenniku perła to zapewne azzuro nuvola i aurora iridiscente czy jak one sie tamn nazywaja.

Zgadza się. Ja tylko wspomniałem że jest droższy niż inne metaliki jakie kupowałem.

CENNIK_AR.jpg Coś wspaniałego że się to uchowało, próbowałem zrobić kopię ale nie jestem wstanie dokładnie doczytać numeru telefonu i nie wiem czy jest dobra, jeżeli posiadasz dalej ten cennik mógłbyś sprawdzić? Ponadto szukam polskich cenników bmw e39 i mercedesa w210, jeżeli posiadasz takowe byłbym mega wdzięczny.

Pokaż załącznik 276210 Coś wspaniałego że się to uchowało, próbowałem zrobić kopię ale nie jestem wstanie dokładnie doczytać numeru telefonu i nie wiem czy jest dobra, jeżeli posiadasz dalej ten cennik mógłbyś sprawdzić? Ponadto szukam polskich cenników bmw e39 i mercedesa w210, jeżeli posiadasz takowe byłbym mega wdzięczny.

Dziękuję bardzo za wrzutkę :)

Dla porównania podaję ceny mieszkań z roku 1999/2000 w Warszawie:

Mieszkanie 3 pokojowe o powierzchni 60m na warszawskim Gocławiu: 150 tysięcy. Żoliborz, 70m, 4 pokoje, 250 tysięcy.
Zarabiało się wtedy naprawdę mało, najniższa pensja wynosiła ok. 300 PLN, średnia zapewne +/- 1000.
To były auta dla naprawdę zamożnych ludzi :)

Dziś jest łatwiej. Kredyty, leasingi :)

Szybka poprawka, w poprzedniej wersji zauważyłem jakiś trójkąt za logo.CENNIK_AR.jpg

A gdzie cena Alfy 166 2,4 jtd???

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót