• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

CB radio

Robson1236

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 8V 120 km
Witam.

Mam zamiar kupić CB radio, lecz ceny nowego konkretnego sprzętu wraz z anteną wahają się w granicach 900-1000 zł a za tą cenę mam 1/3 alufelg ;d Teraz moje pytanie paluje na Unidena 520XL. Tutaj mam wychaczone pare aukcji co myślicie w ogóle o używanych radiach CB w ogóle warto ?

http://allegro.pl/uniden-pro520xl-oryginal-glosnik-ant-president-bcm-i3148085388.html
http://allegro.pl/uniden-pro-520-xl-president-zestaw-zobacz-okazja-i3144339423.html
http://allegro.pl/uniden-cb-radio-pro-520-xl-nowe-okazja-i3151025499.html

Ja obecnie posiadam na radio President mam je już ok 5lat i działa jak należy nigdy nie było w naprawie a co do tej firmy którą chcesz kupić to nie miałem z nią doczynienia ;)

do czego kolego potrzebujesz radia? (tylko jako antymisiek na trase czy na chciałbyś sobie umilić czas pogawędkami?)
czy rozmiary mają dla Ciebie znaczenie?
U520 fajne radyjko ale tylko Filipińczyk, którego w tym momencie kupic w fajnym stanie jest cieżko, a chinskie unideny sobie daruj.

jeżeli będziesz często używał to kup Presidenta. A jak Unidena to tak jak napisał kolega damiankck tylko z Filipin

520XL mam w drugim aucie już pewnie z 4-5lat. Chińczyk. Sprawuje się świetnie z Sirio AS100. Potwierdzają to opinie kilku ludzi ze stacjonarek.

520XL mam w drugim aucie już pewnie z 4-5lat. Chińczyk. Sprawuje się świetnie z Sirio AS100. Potwierdzają to opinie kilku ludzi ze stacjonarek.

Również posiadam unidena 520XL z 2006r.Chińczyk. Do tego włoska antenka Sirio. Jestem bardzo zadowolony

Jedne z najlepszych to prezidenty. Te też polecam. Chociaż ja jeżdżę na Midlandzie i też daje radę. Do tego wazna jest antena. Moja ściąga do ok 20 km. Istotna kwestia to zestrojenie radia. kolega ma niezestrojonego prezidenta z anteną do nieba też prezidenta i "gra" to dużo gorzej niż mój podstawowy midland.

Jedne z najlepszych to prezidenty. Te też polecam. Chociaż ja jeżdżę na Midlandzie i też daje radę. Do tego wazna jest antena. Moja ściąga do ok 20 km. Istotna kwestia to zestrojenie radia. kolega ma niezestrojonego prezidenta z anteną do nieba też prezidenta i "gra" to dużo gorzej niż mój podstawowy midland.

Radia nie stroi się z anteną, tylko antenę z samochodem :)
Tak dla przypomnienia :)

Wysłane za pomocą TapaTalk 2

Ja mam wstęgowe Japońskie SuperStar 2400 i jakość odbioru jest świetna, ale samo radio nadaje się też na stacjonarkę. W Hondzie miałam podłączone, a w Alfie nie bardzo widzę dla niego miejsca. Kokpitu nie chce nim zagracać. Miałam przez chwilę mniejsze radyjko unidena ( nie pamiętam modelu) ale tak okropnie trzeszczało, że sobie odpuściłam. Może macie propozycję jak zamontować radio w 147 nie burząc bardzo jej wyglądu?

Jeżdżę dużym zestawem,nie raz byłem na strojeniu CB,i jeszcze nigdy nie słyszałem żeby ktoś ściągał z 20km.
Mam dobre radio Presidenta,i w nocy bez zakłóceń łapie z 10km.
I to jest super wynik,bo nie którzy z 2 km nie słyszą co się do nich mówi.
Z tego co mi wiadomo to włosi maja takie małe antenki w ciężarówkach,i one są mocne że przebijają sygnał na kilka kanałów ale zasięgu nie znam.

20 km ? szacun
jesteś pewny tych 20?
W Oplu miałem taniego midlanda i potrafił ściągać towarzyszy Rosjan z oddalonej o ~20km A2, ale oni podobnież mają jakieś lampowce o kosmicznej mocy za radia - kiedy odzywał się RU, wszystkich innych wycinało z miejsca.

Najlepiej sobie kupić stacjonarne radio i agregat w bagażniku,to będziesz ściągał z połowy Europy.
Kiedyś stałem pod Brukselą,a tu wywołanie na radiu z Polski centralnej,bo jakiś maniak ze stacjonarki nadawał.

Czemu nie da oferty sprzedaży na forum?
Niech napisze ile chce,to może kupię,bo lada moment mam zamiar kupić radio.

Amortyzatory
Powrót