cb rabio / antyradar

• Autor wątku Autor wątku ANN
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam CB kilka ładnych lat wydatek był spory już nie pamiętam górna półka plus antena ale zwróciło się stokroć......do anty nie mam przekonania i jeszcze jak by koledzy z policji wyczaili to chyba byłby problem tak że doradzam CB

Dobry antyradar ostrzeże pod warunkiem, że wcześniej przed nami jest namierzany inny pojazd więc nie daje żadnej pewności a na CB już kilkanaście km przed punktem kontroli wiemy, że czekają na nas :P. Jeśli ktoś się decyduje na zakup CB to wybierać te, które mają dobre filtry i nie ściągają wszelakich zakłóceń i szumów i na pewno sprzedawca w sklepie z takim sprzętem pomoże dobrać radyjko w rozsądnej cenie. Kiepskie CB na pewno może zbierać zakłócenia z nawigacji GPS co sam doświadczyłem.

Kiepskie CB na pewno może zbierać zakłócenia z nawigacji GPS co sam doświadczyłem.

a to ciekawe. Twierdzisz, że CB z ustawionymi filtrami na ok 27MHZ zbiera Ci sygnał mikrofalowy z GPS, którego moc docierająca do nas jest na poziomie szumów otoczenia..

a to ciekawe. Twierdzisz, że CB z ustawionymi filtrami na ok 27MHZ zbiera Ci sygnał mikrofalowy z GPS, którego moc docierająca do nas jest na poziomie szumów otoczenia..
Nie doprecyzowałem tego opisu. CB zbierało zakłócenia z zasilacza urządzenia GPS. Zmiana na inny zasilacz przyniosło połowiczne rezultaty. Dopiero po zmianie CB mam spokój z zakłóceniami.

Prawdopodobnie masz podłączone radyjko pod zapalniczkę, i dlatego zakłóca ci je praca zasilacza od GPS. Podłącz radio bezpośrednio do aku i zapomnij o zakłóceniach

Dziś za podstawowy model CB z anteną które będzie działać w miarę komfortowo trzeba dać od 300-400zł. Antyradary są droższe a do tego nielegalne. Moim zdaniem nie ma co porównywać ;)

to juz przeszlosc...wlasnie sa instalowane radary w pojazdach policji i inspekcji,ktore w ruchu namierzaja 32poj.rownoczesnie...pikczery beda przychodzic poczta....wiec chyba lepiej zainwestowac w publikacje PRD ;-}

Amortyzatory
Powrót