• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

"Buczenie" w prawym przednim kole ;(

• Autor wątku Autor wątku Jakub1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jakub1989

Guest
Mam to od kod kupiłem samochód (choć w czasie zakupu jakoś tego nie słyszałem)
Przeważnie jak przychamowuje lub przyśpieszam delikatnie w prawym przednim kole coś buczy nieregularnie (nie skrzypi) gdy jadę z stałą prędkością cisza ;(
Myślałem że coś z oponą bo była w strasznym stanie i jak ją wymieniłem to już jest ciszej ale nadal to słychać.
Trzeba też wspomnieć że poprzedni właściciel wymienił wahacz i łożysko (zastanawiam się czy ustawił zbieżność)
Macie jakieś pomysły co to może być?

a oponki wymienione byly rowno zuzyte? moze geometria zle ustawiona albo zbieznosc

a oponki wymienione byly rowno zuzyte? moze geometria zle ustawiona albo zbieznosc
Poprzednie opony były masakryczne na pewno były nierówno zużyte a te co teraz raczej są ok.
Jak wjeżdżam w dziurę to nie powoduje tego buczenia (ani to nie potęguje hałasu jeżeli jest) bo to buczenie słychać przy zwykłej jeździe gdy samochód po prostu się toczy nawet na gładkiej nawierzchni.

Też podejrzewam że może coś było źle ustawione ... bo mam nadzieje że to nic poważnego.

moze to nowe łożysko było z młotka wkładane w zwrotnice, bez praski i już zakończyło swój niedługi zywot?? jest też jeszcze takie cos jak łożysko podpory połosi..

Hmm miałem w poprzednim samochodzie podobny problem. Nowe łożysko po tygodniu siadło. Co się okazało? Mechanior tak "doje**ł" śrubę od zwrotnicy, że łożysko nie chodziło jak potrzeba i się rozsypało. Na szczęście zwrócił kaskę i potem wymienił dokręcając z "momentem" a nie przez 2 metrową stalową rurę ;-). Pozdr

To nie fajnie bo jak tak będzie to nawet nie mam jak się ubiegać o zwrot pieniędzy ;( trudno sprawdzę co to dokładnie w najbliższy czasie

Amortyzatory
Powrót