• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Brak zapłonu

nelo89

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156. 2.0 TS. sportpack 2001r.
Witam mam nietypowy problem alfa po paro minutowy postoju nie chciała zapalić totalny brak prądu działały tylko radio i awaryjne, po kilkudziesięciu przekręceń kluczyka zapłon wrócił lecz podczas jazdy zgasła i to samo brak prądu, po paru min odpala i tak cały czas podmieniałem przekaźniki, bezpieczniki są ok. Chyba że są gdzieś indziej jeszcze przekaźniki niż te przy aku.? Co to może być

Nie wiem do stacyjki jeszcze się nie dobrałem , a co mogło się stać z tą kostką stacyjki, Wogule nie podświetla mi deski rozdzielczej.

Zepsuła sie :) poważnie. Miałem tak kiedyś w innym aucie - wynika to z wypalenia styków na głównym zasilaniu które idzie przez stacyjkę do wszystkich obwodów mających zasilanie "po stacyjce" - po latach i tysiącach zalaczen po prostu sie zużywa.

To mam pytanko czy można wymienić samą kostkę czy trzeba całą stacyjkę?

Sama kostka wystarczy.

Ok tylko nie moge znaleść do 156 sa tylko do 147 czy będą pasować

Sprawdź w elearn a nie na Allegro.

wyjmę jutro stacyjkę i się okaże, chociaż poczytałem o tych kostkach na forach to nikt nie miał przypadku, że gasła mu cała deska lecz mogę mieć odosobiony przypadek i dlaczego raz działa a raz nie ?

Amortyzatory
Powrót