[MiTo] Box dachowy AR na MiTo. Czy ktoś używał?

TKfoto

Nowy
Auto
Byla AR 147 3d FL Rosso 1.6 TS 120KM, jest MiTo Rosso 1.4 78KM i Giulietta Veloce 1.75 240KM
Cześć,

Czy ktoś z Was używał oryginalnego boxu na MiTo, o takiego:
Pokaż załącznik 226021
Kod produktu to: 71807721 (360l)

Potrzebuję informacji, jak taki box montuje się w praktyce, ponieważ: mam oryginalne belki dachowe do MiTo, które wg. instrukcji mają 80 cm szerokośi przeznaczonej do montażu bagażników. Box, który tutaj wrzuciłem ma szerokość 80 cm, ale nie ma nigdzie informacji jak szeroko ma rozstawione uchwytu do montażu. Jest to bardzo istotna dla mnie informacja, dlatego, że chciałbym zamontować obok boxu uchwyt na rower. Jeżeli box ma 80 cm, ale uchwyty są rozstawione wężej, mogę go przesunąć tak aby wystawał z jednej strony poza obrys belki, wtedy z drugiej zmieszczę rower. Załączam foty moich belek z uchwytem na rower. Problem dotyczy głównie tylnej belki, która jest dużo węższa, ale też uchwyt na tylne koło roweru jest dość smukły.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_ca5.jpg UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c9e.jpg UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c8a.jpg UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c97.jpg UNADJUSTEDNONRAW_thumb_c5a.jpg

Załączniki

• Box Alfa Romeo.jpg
    Box Alfa Romeo.jpg
    35.6 KB · Wyświetleń: 31
Ładny Bianchi ;) śmigasz rowerkiem po Koszalinie ? ja bardziej MTB, ale spora część ekipy jeździ na szosach ;)

Ścigałem się kiedyś ;) Teraz mam młodą Alfistkę, dlatego Bianchi musiało wylądować na dachu, a do tego potzebuję boxu na wózek :)

widziałem w 2 salonach w KRK i W CK mito z założonym boxem, może u Ciebie też stoi ;)

Salonu hehe... Nie ma ,,działu'' Alfa Romeo w salonie Fiata nawet ;P

[MENTION=13462]TKfoto[/MENTION] - przecież oni mieli autoryzację jako salon Alfa Romeo, Fiat, Jeep :D teraz już nie mają wogóle Alfy Romeo (nie mają także autoryzacji na serwis), można u nich kupić części póki jeszcze nie upadli :D

Najbliżej jest do Słupska, a w Szczecinie buduje się fajny nowy salon Alfa Romeo przy rondzie Hakena.

A to przepraszam, nie wiedziałem jak to formalnie wyglądało, tylko wizualnie pamiętam. W każdym razie, nie mam szans obejrzeć sobie boxu na żywo :/

A to przepraszam, nie wiedziałem jak to formalnie wyglądało, tylko wizualnie pamiętam. W każdym razie, nie mam szans obejrzeć sobie boxu na żywo :/

prawdopodobnie w piątek lub we wtorek będę musiał jechać do Szczecina to zobaczę czy tam mają ;)

Superowo, będę wdzięczny za jakiś materiał w postaci fotek, ew. kilku pomiarów w miarę możliwości, jeśli będzie co oglądać :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót