KaaC
Aktywny
Natrafiłem na ten temat, aczkolwiek chodziło mi o coś co robił ktoś wcześniej i tyle, jakieś spostrzeżenia czy coś..b
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Dziękuję bardzo. Martwi mnie że specjalnym przyrzadem do demontażu jest nóz do ....przecinania
Wolę to zrobic sam żeby uniknąc takiej sytuacji:
no ale skoro spinki mocujące instrukcja zaleca przecinać.... to ciekawe czy zostały założone nowe?
Przyłączam się do pytaniaA mnie bardziej interesuje gdzie można dostać taki service manual do całej Giulietty po polsku? Wie ktoś?
Witam. Urwala mi sie klamka z tylu, kupikem boczek ale napotkalem problem z demontazem. Otóż rozkrecilem 3 śrubki i co dalej? Dodam ze mam z tylu szyby na korbki i nie wiem jak sciagnac korbre razemz boczkiem. Pomocy
moje doświadczenia z 2 tygodni temu: Cały boczek podgrzej- szczególnie listwę i panel el szyb- musi być elastyczny bo połamiesz mocowania - żadna opalarka- tylko suszarka.
Demontowałem tylne boczki ale dotyczy to i przednich - do odkręcenia masz 3 imbusy ( zaznaczone na zielono) i potem do podważenia kołki
jedna śruba jest za zaślepką klamki drzwi a pozostałe dwie w rączce boczku. Musisz zdjąć ta listwę ozdobną - uzyskujesz dostęp do jednej śruby a następnie wyjąć panel sterowania szybami- wychodzi do góry - ostrożnie bo są tam takie metalowe wsuwki lubią wyskakiwać i wpadać do boczka. Potem masz na widoku następny imbus.
Po odkręceniu śrub pozostały kołki ( zaznaczone na czerwono)
W taką pogodę jak teraz polecam suszarkę i dłuższą chwilę podgrzewać boczek na całym obwodzie bo inaczej przy ich odrywaniu połamiesz je - uprzedzam - nie dokupisz ich osobno - w Eper ich NIE MA!!!
zaczynasz odrywanie od dołu i idziesz po obu stronach do góry
Potem odblokowujesz górę uszczelkę podciągając cały boczek do góry (niebieska linia).
Boczek zdjęty-teraz odblokowanie linki klamki ( żółte kółko)
Pokaż załącznik 219600
Cześć uchwyt, czyli plastik z boku jest na zatrzaski, panel szyb też na zatrzaski plus jedna śruba,jak zdejmiesz ten plastik z boku.