• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Bmw f650cs

• Autor wątku Autor wątku baton
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

baton

Nowy
Auto
Alfa
Wprawdzie sezon motocyklowy już zakończony, ale przedstawię Wam swój motocykl zakupiony wiosną tego roku.

BMW F650 CS

Piękna maszyna. BMW mi się podobają bardziej od japończyków.. Choć ja jestem pasjonatem Ducati :) Podaj parametry. Pozdrawiam

Motocykl jest z 2002 roku, dane techniczne:
silnik: jednocylindrowy
pojemność: 652 ccm
moc: 50KM przy 6500 RPM
moment obr: 62.00 Nm przy 5500 RPM
skrzynia biegow: 5 biegowa
Ciekawostką może być fakt, że do napędu służy pasek, a nie łańcuch czy wał.

To jest mój pierwszy motocykl w życiu, wczesniej nawet na skuterze nie jeździłem także parametry jakie posiada w zupełności mi wystarczają :)

baton pięknie. Moje Ducati ma 61KM i na razie mi to wystarcza. Szerokości życzę :)

A powiedz mi jeszcz jaki masz strój? Kompletny? Dużo jeździsz czy tylko tak czasami rekreacyjnie?

Motocykl kupiłem w maju. Jeżdżę rekreacyjnie. Nie mam jeszcze zakupionego kombinezonu. Tylko podstawowe rzeczy takie jak kask, rękawiczki. Powoli na przyszły sezon będę kompletował resztę stroju. Ty jakiś masz, ewentualnie polecasz jakąś konkretną markę ? I odwieczne pytanie skóra czy welur ? Co lepsze :)

A co ile ten pas napędowy trzeba wymieniać?

Pewnie mniej to problematyczne i żywotne niż klasyczny kardan

Matt21, dzięki za link. Przeglądne sobie stronę.
fiergloo, co do wytrzymałości paska różne opinie są...Co 10tyś km powinno się sprawdzać jego naciąg, wymiana w zalezności od jego stanu podaja 30-40tyś km, a inni nawet 60tyś.

Czyli podobnie jak z łańcuchem, tylko koszta zakupu paska myślę że sporo niższe. Koła zębate się wymienia razem z paskiem czy nie zużywają się tak szybko?

Nie wiem jakie są koszta eksploatacji motocykla z łancuchem,ale sam pasek to jest koszt w granichach 800-1000zł w zależności od kursu EURO. Można go kupić tylko w ASO BMW. Wymienia się tylko pasek, bez zębatek.

To jednak sporo więcej niż łańcuch z kompletem zębatek. Za najmocniejszy łańcuch DID z zębatkami Sunstara dałem niedawno okolice 700zł.

Gdyby można było ten pasek dostać od innych producentów wtedy cena byłaby z pewnością niższa. Jednak niestety można go kupić tylko ASO.

Dokładnie. Nie ma się co martwic na zapas. Pozostało tylko czekać do wiosny :)

Hej ja mam kurtkę KingBika. Nie jest to skóra. Na początku miała być skóra, ALE wiadomo jak jest latem. Gorąco. Więc jest tekstylna z jakiegoś mocnewgo materiału ze wszystkimi wstawkami itd. Heh. Przyszła naszywka Ducati więc niedługo ląduje na kurtce :) taki mały włoski akcent :) kask to AGV czarny mat nie pamiętam modelu. Na razie tyle z zakupów. Ostatnio zamówiłem i wymieniłem kompletny napęd. Koszt dwóch zębatek i łańcucha DIDA to 400PLN. Wymiana za free bo sam robiłem.

Amortyzatory
Powrót