[159] bluetooth????

To teraz ja dorzucę coś od siebie.. Powie mi ktoś, po czym poznać czy auto posiada B&M?

Mam też taki mikrofonik wyprowadzony przy lampce podsufitki, jednakże posiadam nieoryginalne radio.. wyjścia w schowku żadnego nie posiadam... Kierownica multifunkcyjna, mam również na niej przycisk z narysowaną sluchawką telefonu i jeszcze jakieś inne przyciski. Czy to jest B&M?

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Nie. B&M występowało tylko ze zwykłym radiem. Ono mimo wielkości zewnętrznej w środku jest 1DIN i drugi slot zajmuje moduł B&M. Gniazdo USB w schowku było opcjonalne.

Radio ktoś musiał wymienić, ponieważ mam Pioneera 1din, jednakże po co na kierownicy są przyciski z m.in. telefonem, głośniczkiem itp? Druga sprawa to co robi ten mikrofonik u góry na podsufitce? Wygląda to tak jakby ktoś wymontował ori radio i wsadził zwykłe, wielkości tego oryginalnego...

Skoro masz pionieera 1din to co zajmuje drugi slot ? Pokaz zdjęcie. Mikrofon jest do bm albo stacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

197.jpg

Mam tylko takie robione w nocy... Nie wiem czy coś Ci to podpowie.
Dodam że mikrofon nie działa razem z tym radiem.. ponieważ rozmówca w ogóle mnie nie słyszy jak rozmawiam przez głośnomówiący.

W każdym bądź razie nie działa sterowanie z kierownicy (a przyciski jakby od telefonu są) i nie działa zestaw głośnomówiący, więc mikrofon nie jest od tego radia co mam teraz, dlatego pytanie o to jak rozpoznać B&M..

Nie masz B&M bo... masz radio ktore jest 2 dinowe, a normalnie jest jedno dinowe radio i jedno dinowa cetralka b&m

Mikrofon i przyciski na kierownicy działają również z oryginalnym radiem ConnectNav. Bycmoze takie miałeś oryginalnie w aucie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

W każdym bądź razie nie działa sterowanie z kierownicy (a przyciski jakby od telefonu są) i nie działa zestaw głośnomówiący, więc mikrofon nie jest od tego radia co mam teraz, dlatego pytanie o to jak rozpoznać B&M..

Po pierwsze jak masz przyciski, to była tylko wersja z słuchawką i ))), a niekoniecznie auto miało B&M czy inne zestawy głośnomówiące - po prostu nie robili innej wersji kierownicy z przyciskami.
Skoro masz mikrofon, to możliwe że miałeś B&M, tyle że ktoś pewnie to wywalił - wyciągnął ori radio, wyciągnął spod niego centralkę b&m i założył to radio 2DIN jakie masz obecnie. Możesz wyciągnąć to radio i popatrzyć czy masz wtyczki (niebieska 32pin) - wtedy mógłbyś pokusić się o dołożenie z powrotem ori radia i B&M. Inna opcja to założyć sobie coś typu Parrot czy inny.
Mikrofon masz w lampce czy obok, bo nieprecyzyjnie się wyrażasz. Jeśli ten w lampce (praktycznie go nie widać, jest za kratką) to ma swój jakiś wzmacniacz/interfejs, nie będzie kompatybilny z innymi systemami głośnomówiącymi - w razie czego go wyjmujesz i włożyć tam możesz inny mikrofon (wkleić). Jeśli masz poza lampką, to jest to pewnie pozostałość po zestawie głośnomówiącym jaki ktoś kiedyś sobi założył do tego auta, ale przed sprzedażą wymontował, a może nie, tylko niekoniecznie działa z kierownicy, może wystarczy poszukać co telefon widzi w okolicy, wpisać jakiś standardowy kod 1111 czy 0000 czy 1234, i może sparujesz sie? Nie masz gdzieś dołożonego przycisku który mógłby być związany z zestawem głośnomówiącym?

Amortyzatory
Powrót