• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bluetooth z zestawem głośnomówiącym za 75PLN - chętni?

Majkel™

Nowy
Auto
159 3.2 Q4
Cześć,
Jeśli ktoś jeszcze o tym nie słyszał, to na rynku istnieje bardzo fajne urządzenie, wyprodukowane przez firmę Xiaomi (wielu nazywa ich chińskim Apple) o nazwie Roidmi 2S. Jest to ładowarka samochodowa (2.4A) z wbudowanym transmiterem FM, bluetooth i zestawem głośnomówiącym. Nie rozpisuję się, bo o zaletach można poczytać np. tutaj. Sprawdzałem jakość i nie ma w ogóle porównania do transmiterów FM, które kojarzy każdy z Nas. Jest po prostu świetnie. No i teraz najlepsze - na allegro najtaniej można dostać to cudo za 99PLN. Jeśli natomiast zebrałoby się min 10 chętnych, to mogę je mieć za 75PLN/szt. Na tą chwilę to chyba najlepsza (szczególnie jeśli chodzi o stosunek jakość/cena) opcja na rynku. Z góry uprzedzę pytania - zarabiam na tym 1PLN/szt, ponieważ ogarniam to od strony logistycznej. Byliby więc jacyś chętni?

Ciekawi mnie tylko faktyczna jakość dźwięku bo wygląda nawet ciekawie

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Tutaj masz video test, na którym słychać jakość muzyki, jak i jakość rozmów przez wbudowany mikrofon. Jakiś obraz to powinno Wam dać.

Napisz mi jak to dziala? czy łączy się automatycznie tzn. Jade sobie,slucham zetki,dzwoni kumpel,radio sie automatycznie wycisza,slysze wtedy dzyn,dzyn,odbieram i gadam? Czy musze ustawic jakis kanal,stacje itp?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Jestem chętny. Rozpocznę listę:

1. jaboleq
2.

Napisz mi jak to dziala? czy łączy się automatycznie tzn. Jade sobie,slucham zetki,dzwoni kumpel,radio sie automatycznie wycisza,slysze wtedy dzyn,dzyn,odbieram i gadam? Czy musze ustawic jakis kanal,stacje itp?
Niestety, żeby tak było, to musiałoby być wszystko sterowane przez szynę CAN, a wtedy kosztowałoby to ze 4 razy tyle ;) jeśli ktoś dzwoni, to odbierasz normalnie na telefonie i musisz mieć w radiu ustawioną falę, na której nadaje transmiter. Zawsze można natomiast mieć tą częstotliwość zapisaną w radio i jest wygodniej.

Niestety, żeby tak było, to musiałoby być wszystko sterowane przez szynę CAN, a wtedy kosztowałoby to ze 4 razy tyle ;) jeśli ktoś dzwoni, to odbierasz normalnie na telefonie i musisz mieć w radiu ustawioną falę, na której nadaje transmiter. Zawsze można natomiast mieć tą częstotliwość zapisaną w radio i jest wygodniej.
Co do aplikacji to za kazdym razem musi byc ona wlaczona gdy chcemy rozmawiac czy jest potrzebna tylko do konfiguracji?

Aplikację potrzebujesz w sumie tylko do konfiguracji. Aha i jeśli chodzi o odbieranie rozmów, to poprzednia odpowiedź dotyczyła sytuacji, o którą pytałeś, czyli "słucham zetki". Jeśli będziesz słuchał akurat muzyki przez transmiter, to oczywiście zostanie ona wyciszona i usłyszysz dzwonek a po rozmowie muzyka zostanie wznowiona. To tak, jakby ktoś pytał o drugą sytuację ;)

Wiec jaki ostateczny koszt łacznie z przesylką gdyby udalo się zebrac okreslona liczbe osob i jaki czas realizacji?

Jeśli chodzi o czas realizacji, to od momentu zamówienia w ciągu max 2 tygodni towar powinien być u Was. Koszty wysyłki zależą od Was (mogę się dostosować i wysłać czym kto woli).
I tak:
- odbiór osobisty Wrocław - 0PLN
- inPost list - 4.50PLN
- inPost paczkomat - 11PLN
- Poczta Polska paczka48 - 12PLN
- kurier dpd - 14PLN

Chyba, że ktoś znajdzie tańszy/lepszy sposób, którym chciałby to wysłać, to też nie mam z tym problemu, pod warunkiem, że nie będę musiał stać godzinę w kolejce ;) dla zainteresowanych podaję wymiary opakowania - 11x11x7cm i ok. 0.15kg wagi

Ostatnia edycja:
...i to jest ta chwila, kiedy winda na telefonie pokazuje swoją słabość! Chętnie bym kupił ale na wiele mi się to nie przyda. Chyba, że się połączy z lumią za pomocą bluetooth audio streaming? Może masz możliwość spróbować?

Niestety nie mam możliwości przetestowania. Na pewno będziesz mógł się połączyć przez BT i udostępniać muzykę. Nie będziesz mógł np. zmienić koloru podświetlenia, czy częstotliwości fali radiowych. Nie jestem pewien, czy do rozmów jest potrzebna konfiguracja przez aplikację. Ale coś mi się obiło o uszy, że jest już sposób na instalowanie aplikacji z Google Play na lumię - może poszukaj info na ten temat?

Jest możliwość wysyłki za pobraniem?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jest możliwość wysyłki za pobraniem?
Oczywiście, tylko będzie trochę drożej. Ale tak czy siak, jeśli się zdecydujecie, to chciałbym dostać od każdego 10-15PLN zaliczki, żeby później nie zostać na lodzie, bo zapisać może się każdy. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie i nikt nie będzie miał nic przeciwko.

Niestety nie mam możliwości przetestowania. Na pewno będziesz mógł się połączyć przez BT i udostępniać muzykę. Nie będziesz mógł np. zmienić koloru podświetlenia, czy częstotliwości fali radiowych. Nie jestem pewien, czy do rozmów jest potrzebna konfiguracja przez aplikację. Ale coś mi się obiło o uszy, że jest już sposób na instalowanie aplikacji z Google Play na lumię - może poszukaj info na ten temat?

Za takie drobne biorę. Nawet, jak nie będzie funkcjonowało do końca to przecież wiecznie '"windą jeździł" nie będę:)
Dopisz mnie do listy.

Proszę mnie dopisać.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

1. jaboleq
2. gcredhot18
3. Belfer
4. pbor
5.

Jeśli ktoś jeszcze będzie chciał się dopisać, to niech po prostu skopiuje aktualną listę i dopisze się na końcu. Tak będzie łatwiej :)

BTW. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Amortyzatory
Powrót