• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] blue&Me - regulacja glosnosci

gdynianka

Nowy
Auto
biała QV, 2011
witam,juz to bylo w innym watku, ale niestety info, ze mam znalezc opcje "zaawansowane"->"ustawianie glosnosci tel/navi" - nie dziala. a tego nie mam w menu! przelecialam cale manu pare razy... cos nie tak..fgdfhghgfh

a jak ktos do mnie dzwoni, to standardowo odbiera mi bardzo cicho, ..

czy ktos mi poradzi jak ustawic ta glosnosc ,zeby na stale odpalala sie z jakiegos slyszanego poziomu?

W radioodbiorniku wciskasz menu

Opcja Speech Volume

Ta funkcja umożliwia wyregulowanie (ustawienie od 1 do 40),

Na ekranie wyświetlany jest aktualny stan funkcji:

-- „Speech Off”: funkcja nieaktywna.
-- „Speech Volume 23”: funkcja aktywna z ustawieniem głośności 23

A moze ma ktos pomysł na to...
od kilku dni przestawilo mi sie cos w B&M... jak ktos dzwoni slychac sygnal i jak obiore to slychac glos tylko w telefonie, dopiero jak klikne SRC na kierownicy to przeskakuje mi dzwiek na głosniki.
Tak samo jak dzwonie sam to nieslychac sygnalu wybierania i jak ktos odbierze to tez slychac najpierw w tele i dopiero po wcisnieciu SRC wchodzi dzwiek na glosniki.

Nic nie zmienialem... Nie bardzo widze funkcje zmiany tego, wiec ma ktos pomysl jak to zmienic...

Ktoś mi kiedyś powiedział że B&M jest jak Windows 95. Po restarcie wszystko wraca do normy... i miał rację! :D

Ale to restart masz na mysli odlaczenie akumulatora czy jakies ustawienia w kompie???
Bo w radiu robiłem reset ale nic to nie dało, a w kompie nie znalazlem tej opcji :/

Wiesz jak byłem na przeglądzie gwarancyjnym to zgłosiłem swoją usterkę B&M. Ja miałem nieco inny problem mianowicie ludzie z którymi rozmawiałem bardzo cicho mnie słyszeli przez B&M. Pan w serwisie powiedzieł mi że tylko odłączyli aku i od tamtej pory jest git. On właśnie stwierdził że to taki Win 95:) Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale ja mam B&M+Navi+Bose.

Odepnij klemę ujemną na 2 minuty i będzie git.

Jest taka mała klemka na akumulatorze odczepiana na naciśnięcie od góry, nie trzeba odkręcać żadnej z głownych.
Pamiętaj, aby po podłaczeniu klemy z powrotem zrobić kalibracje ( jest opisana w instrukcji).
Na razie miałem 2 resety na 1,5l roku, więc bardziej jak Windows 7 a nie 95 ;) A poza tym W95 był do bani a B&M jest super, szczególnie jak podepniesz do niego iPoda.

Kalibracje?? Masz na mysli zrobić "rejestracje uzytownika" poprostu od nowa???

Nic nie dało niestety odłaczenie akumulatora :] ma ktos inny pomysl???

Przy wybieraniu badz odbieraniu w pierwszej kolejnosci jest dzwiek na telefonie i musze wcisnac na kierowcy przycisk do przełączania dzwieku na głosniki w samochodzie. Jak zmienic kolejnosc???

Amortyzatory
Powrót