• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Blue&Me nie widzi nosnika danych.

porterneon

Nowy
Auto
Stelvio Veloce
Witam
Od jakiegos czasu Blue&Me nie chce mi odczytywac nosnikow USB. Jeden pendrive byl uzywany od dluzszego czasu i nagle system przestal znajdowac na nim pliki. Blue&Me wyrzuca komunikat ze nie ma zrodla danych. Zmienilem pendriva i nie pomoglo. Jednoczesnie bluetooth dziala bez problemow.
Spotkaliscie sie z takim problemem?

Miałem podobny problem w bravo II. Pomogło odłączenie aku na 2-3min. Po resecie wszystko wróciło do normy.

tak mam raz na jakiś czas... po iluś tam odpaleniach auta wszystko wraca do normy. To samo z czytaniem mapy do nawigacji. Bluetooth zawsze działa

Podłączę się pod temat: Posiadam stockowe radio CD (bez satnav) Czy można podłączyć blue & me do niego ?

Jeśli w lewym, górnym rogu masz guzior „Mute”, to tak.

Radio mam takie a kierownica taka.
211.jpg
212.jpg

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Musisz wymienić radio na takie z guziorem Mute w lewym, górnym rogu. Kupisz za ok 100 zł na allegro.

Dzięki. Znalazłem te radia.
Musisz wymienić radio na takie z guziorem Mute w lewym, górnym rogu. Kupisz za ok 100 zł na allegro.

Czy da się jeszcze używać mapę w tych radiach z Satnav dla 159? Czy są jeszcze aktualizacje ?

Tego Ci nie powiem, ale jeśli chcesz instalować SatNav, musisz pamiętać że ma on inny rozmiar niż seryjne radio, wiec do wymiany jest cały plastik ozdobny konsoli środkowej (lub docięcie posiadanego [emoji6]).

Amortyzatory
Powrót