[159] Blue&Me Nav a duza nawigacja

lord8

Nowy
Auto
Giulia Ti
Witam
Może ten temat był wcześniej poruszany ale szukałem go na liście tematów i doszedłem do 15 strony i postanowiłem napisać:
a chodzi mi o konkretnie, czy blue&me nav będzie współpracować z navi z dużym kolorowym wyświetlaczem- innymi słowy czy po włożeniu dużej nawigacji do 159 będzie współpracować z Blue&me nav, ijak to podłączyć, i jeszcze jednio pytanie czy te nowe nawigacje duze z 2009 maja w sobie B&M? i która lepiej włozyc

Witam
w jakim celu chcesz włożyć dużą nawigację???
poza tym że ładnie wygląda nic nie wnosi, stare mapy, słaby processor do przetwarzania itd.
lepiej kupić tanią chińszczyznę z tunerem DVB-t, i kamerą cofania, koledzy też na Forum wkładali chyba piekna nawigację NEC-a czy Kenwood-a,
oryginalna tylko ładnie wygląda
pozdrawiam

Witam
w jakim celu chcesz włożyć dużą nawigację???
poza tym że ładnie wygląda nic nie wnosi, stare mapy, słaby processor do przetwarzania itd.
lepiej kupić tanią chińszczyznę z tunerem DVB-t, i kamerą cofania, koledzy też na Forum wkładali chyba piekna nawigację NEC-a czy Kenwood-a,
oryginalna tylko ładnie wygląda
pozdrawiam

Tu kolego Ryki67 troszkę się mylisz, jedna sprawa ze duża nawigacja faktycznie jest dopasowana i ładnie wygląda a z drugiej strony jest bardziej dokładniejsza niż te chinszczyzniane, oryginalna navi tylko pozycjonuje za pomocą GPS auto a resztę to już sprawa czujników w piastach, i jest naprawdę bardzo dokładna. takze wiesz czy można włozyc duza nawi i która aby zadziałała i działała z B&M? w B&M mam dwa sloty jeden niebieski który jest używany i szary, wiesz do czego słuzy szary?

- - - Updated - - -

Zdjęcie0008.jpg

Tu kolego Ryki67 troszkę się mylisz, jedna sprawa ze duża nawigacja faktycznie jest dopasowana i ładnie wygląda a z drugiej strony jest bardziej dokładniejsza niż te chinszczyzniane, oryginalna navi tylko pozycjonuje za pomocą GPS auto a resztę to już sprawa czujników w piastach, i jest naprawdę bardzo dokładna. takze wiesz czy można włozyc duza nawi i która aby zadziałała i działała z B&M? w B&M mam dwa sloty jeden niebieski który jest używany i szary, wiesz do czego słuzy szary?
Witam
o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam? teraz chipset wkładany do nawigacji to obecnie SirfStar III i to on warunkuje dokładnośc i szybkość łapania fix-a
a nie czy nawigacja jest chińska polska czy włoska, do tego dochodzi processor do obróki softu-orpogramowania, jeżeli jest słaby to wszystko skacze zacina się i opóźnia tak to ma miejsce w przypadku fabrycznej.
Co do Blue&Me to Ci nie pomogę, generalnie powinny byc kompatybilne ale czy są nie wiem

Witam
o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam? teraz chipset wkładany do nawigacji to obecnie SirfStar III i to on warunkuje dokładnośc i szybkość łapania fix-a
a nie czy nawigacja jest chińska polska czy włoska, do tego dochodzi processor do obróki softu-orpogramowania, jeżeli jest słaby to wszystko skacze zacina się i opóźnia tak to ma miejsce w przypadku fabrycznej.
Co do Blue&Me to Ci nie pomogę, generalnie powinny byc kompatybilne ale czy są nie wiem

oki dzięki za info , czekam jeszcze na inne wiadomości od forumowiczów odnosnie B&M

o jakiej dokładności ty mówisz bo jakoś nie kumam?
Te fabryczne Navi są wspomagane pomiarem przejechanej drogi - teoretycznie ma to pomagać w tunelach i podobnych sytuacjach. Co do pomysłu montowania tego urządzenia za własne pieniądze napiszę krótko - współczuję ludziom, którzy wydali kasę na ten kawałek elektroniki. Pierwsze lepsze chińskie coś z Biedronki jest bardziej użyteczne i wygodniejsze w obsłudze. Pomijając samo urządzenie (wiadomo, jak na elektronikę to staroć), największym problemem jest kompletnie powalony interface użytkownika. Wpisywanie adresu pokrętłem. Przewijanie mapy - pokrętłęm i 2 klawisze wybierające przeiwjanie w pionie/poziomie, włożenie mapy pozbawia możliwości odczytu płyt z muzyką. W trakcie jazdy - ekranik w niskiej rozdzielczości, brak zmiany skali mapy z automatu, można sobie tą gałką pokręcić. Jak ktoś ma potrzebę wbudowanej nawigacji, to niech kupuje jakiegoś pioneera, jak za drogo to telefon, czy jakiś lark. Mam to coś w samochodzie i do wytyczania trasy używam telefonu.

Te fabryczne Navi są wspomagane pomiarem przejechanej drogi - teoretycznie ma to pomagać w tunelach i podobnych sytuacjach. Co do pomysłu montowania tego urządzenia za własne pieniądze napiszę krótko - współczuję ludziom, którzy wydali kasę na ten kawałek elektroniki. Pierwsze lepsze chińskie coś z Biedronki jest bardziej użyteczne i wygodniejsze w obsłudze. Pomijając samo urządzenie (wiadomo, jak na elektronikę to staroć), największym problemem jest kompletnie powalony interface użytkownika. Wpisywanie adresu pokrętłem. Przewijanie mapy - pokrętłęm i 2 klawisze wybierające przeiwjanie w pionie/poziomie, włożenie mapy pozbawia możliwości odczytu płyt z muzyką. W trakcie jazdy - ekranik w niskiej rozdzielczości, brak zmiany skali mapy z automatu, można sobie tą gałką pokręcić. Jak ktoś ma potrzebę wbudowanej nawigacji, to niech kupuje jakiegoś pioneera, jak za drogo to telefon, czy jakiś lark. Mam to coś w samochodzie i do wytyczania trasy używam telefonu.

Kolego piotrpo , chętnie kupie od ciebie to ustrojstwo:)

Nie stać mnie :) Muszę odłożyć kasę na coś lepszego, a do tego czasu...
Na allegro ten szczyt techniki jest po ~1000zł

Dokładnie tak jak mówisz, mój kumpel ma w Alfie fabryczną i korzysta ze smartfona bo jak napisałeś interface do Bani i chodzi nie zaciekawie.

Witam
W końcu zakupiłem navi orginalną do 159 i po podłączeniu nic- nie wiecie co może byc nie tak nawet nie błyśnie, Navi kupiłem od tkomkaKRK-narazie nie odpisuje ale mam nadzieje ze odpisze:).Zaproponujcie cos

tak Tomku bo stare radio grało czyli oryginalne cd,

Faktycznie ta oryginalna navi jest trochę problematyczna w obsłudze, ale można się przyzwyczaić - po wgraniu nowego softu mamy do dyspozycji mapy datowane jako 2011-2012, a więc nie jest tak źle - mapy, których używam są na prawdę bardzo dokładne, a navi u mnie chodzi bardzo płynie. Faktycznie nie ma tych wszystkich wodotrysków typu ostrzeżenia przekroczenia prędkości, informacja o sygnalizacji świetlnej, nr-ów słupków czy wspomagania pasów ruchu, ale jako podstawowe narzędzie, jak dla mnie jest ok - kilka razy z niej korzystałem i nigdy nie było żadnego problemu :) Mam w telefonie zarówno AutoMapę jak i IGO, ale w czasie jazdy wystarcza mi w zupełności ta oryginalna plus czasami SpeedAlarm :)

Mam podobne zdanie, kilka razy korzystałem.
Dojechałem do celu pod wskazany adres.
Wodotryski jakoś mnie nie kręcą, ważne że spełnia swoją funkcje.

Amortyzatory
Powrót