[155] blu armonico

Sh33p, mam dokładnie taką samą 155, też 2.0 16V i też Blue Armonico i też na Speedlinie, tylko, że szarym. Ciekawi mnie czy masz klimę w swojej 155? Wydaje mi się, że Twoje auto na fotkach powyżej bardzo ładnie się prezentuje lakierniczo (chociaż trudno tak oceniać po zdjęciu). Powiedz, czy podłoga jest nie pognita, jak tam podłużnice i co z twoimi błotnikami? Wyciągałeś wykładzinę w bagażniku, żeby zobaczyć czy tam nie ma korozji na nadkolach i dziur w podłodze? Kielichy w niej nie gniją? Jak będziesz miał trochę ochoty, albo więcej kasy to zrób sobie konserwację, bo szkoda by było gdyby Alfa była w dobrym stanie blacharskim, a nawet jak się coś korozji znajdzie, albo będą dziury, to idzie wstawić blachę i pospawać. Trzeba to zrobić puki czas, tym bardziej, że motor już ogarnąłeś. No i posprawdzaj przewody hamulcowe czy nie pognite (szczególnie w niewidocznych miejscach) i węże gumowe nie sparciałe, bo to już wiekowe auta, a wierz mi zimny pot Cię obleje i zakład blacharsko-lakierniczy w którym pracuje śmierć pokaże Ci się przed oczami jak poczujesz miękki pedał hamulca pod nogą przy 130 km/h. Nie ignoruj tego, jak tylko poczujesz, że z czasem pedał hamulca schodzi Ci coraz niżej (ostatni dzwonek) koniecznie weź się za to. Ja sobie to jakoś tłumaczyłem i w efekcie tego musiałem się ratować ręcznym na skrzyżowaniu. Dobrze, że nie jechałem szybko, bo to było po mieście. Powinna Ci się wtedy zapalać kontrolka ręcznego, jak płyn hamulcowy będzie uciekał z układu, ale u mnie czujniczek na zbiorniczku płynu był uwalony i nic nie świeciło, co tym bardziej mnie wprowadziło w błąd. Fajnie, że chce Ci się inwestować w ten samochód i włożyć w niego trochę pracy i serca. Coraz więcej ludzi takich jak Ty docenia kredensa.

witam... sorry za zwłokę...]

tak klime mam u siebie ale... dzialal a teraz sie rozszczelniła no i czujnik zewnetrzny w lusterku padł i pokazuje temp. zewn - 29 stopni wiec caly czas grzeje...

podłoga zdrowa... tylko ostatnio lewy tylni błotnik zaczął się rozpadać i trzeba będzie trochę połatać. reszta jest jak na razie w porządku.
hamulcami też w najbliższym czasie chce się zająć (nowe tarcze,klocki i przewody w oplocie).... blacharsko duuużo jeszcze do ogarnięcia, mnóstwo wgniotek i przerysowań których nie widać na zdjęciach

Dzięki za dobre słowa... ale Twoja się lepiej prezentuje.... ale ciesze się z jazdy, drobiazgi zawsze się znajdą i powoli dopieszczam...

w końcu zawitają do belli długo szukane części:

- lusterko
- klamki :)
- klapka wlewu paliwa
- przełącznik kierunkowskazów
- uszczelki drzwi

Ostatnia edycja:
ostatnie przedswiateczne
attachment.php

Załączniki

• 12369944_976780845726976_725913210_o.jpg
    12369944_976780845726976_725913210_o.jpg
    96.1 KB · Wyświetleń: 93
Pierwsza! :P

Dziękować za przybycie! :D Alfina prezentuje się kozacko! :cool: Zdjęcia myślę, że spoko są :D Do następnego! :o

Amortyzatory
Powrót