Witam Was wszystkich.
Jestem tu od niedawna zalogowany, chociaż czytam forum już od paru ładnych miesięcy. Mam "Błękitną strzałę" 156 z 1998 roku. Nie powiem, że jest to "niemiecka doskonałość" ale chyba każdy "alfoholik" o tym wie, mam z nią problemy (głównie uciążliwy wariator) ale sądzę, że z czasem uporam się z niesympatycznymi problemami alfelli
Przypadkowe spotkanie Błętkinych Strzał we Wrocławiu ul. Armii Krajowej - pozdrawiam właściciela 2 alfy
Ostatnio wymienione w mojej belli:
- nowe lampy przednie (stare były zadymione, posiadam je jeśli ktoś chętny to pisać śmiało)
- kpl przednie zawieszenie
- odświeżone logo alfy na masce i klapie
- opony wymienione na pirelli 205/55/16
Do zrobienia
-tempomat - o ile wogóle ma możliwość działania, ponieważ od nowości mam dźwigienkę, ale nie działał)
-cały rozrząd + wariat
-tyle zawieszenie
-dokupienie gruszki do haka (jeśli ktoś posiada ... błagam... odkupie!! - kiepska dostępność)
później zamieszczę świeższe zdjęcia, niestety trzeba zarobić na paliwo, więc uciekam do pracy.
---------------
Alfa Romeo 156 1.6 16V + LPG (który zdejmuję)
Rok produkcji: grudzień 1998
Licznik km: 159.000 (na dzień 29.11.2013r.) udokumentowany na wiele sposobów.
Kraj pochodzenia: Holandia
Kolor: azurre achille
Koła: 16" 205/55/16
Tarcze: Brembo, zaciski pomalowane na czerwono
Pozdrawiam
Damian vel Mentos
Jestem tu od niedawna zalogowany, chociaż czytam forum już od paru ładnych miesięcy. Mam "Błękitną strzałę" 156 z 1998 roku. Nie powiem, że jest to "niemiecka doskonałość" ale chyba każdy "alfoholik" o tym wie, mam z nią problemy (głównie uciążliwy wariator) ale sądzę, że z czasem uporam się z niesympatycznymi problemami alfelli
Przypadkowe spotkanie Błętkinych Strzał we Wrocławiu ul. Armii Krajowej - pozdrawiam właściciela 2 alfy
Ostatnio wymienione w mojej belli:
- nowe lampy przednie (stare były zadymione, posiadam je jeśli ktoś chętny to pisać śmiało)
- kpl przednie zawieszenie
- odświeżone logo alfy na masce i klapie
- opony wymienione na pirelli 205/55/16
Do zrobienia
-tempomat - o ile wogóle ma możliwość działania, ponieważ od nowości mam dźwigienkę, ale nie działał)
-cały rozrząd + wariat
-tyle zawieszenie
-dokupienie gruszki do haka (jeśli ktoś posiada ... błagam... odkupie!! - kiepska dostępność)
później zamieszczę świeższe zdjęcia, niestety trzeba zarobić na paliwo, więc uciekam do pracy.
---------------
Alfa Romeo 156 1.6 16V + LPG (który zdejmuję)
Rok produkcji: grudzień 1998
Licznik km: 159.000 (na dzień 29.11.2013r.) udokumentowany na wiele sposobów.
Kraj pochodzenia: Holandia
Kolor: azurre achille
Koła: 16" 205/55/16
Tarcze: Brembo, zaciski pomalowane na czerwono
Pozdrawiam
Damian vel Mentos
Ostatnia edycja: