• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Błędy P0340, P0016, P0011

mourning

Użytkownik
Auto
Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM
Cześć wszystkim. Coś moja Alfa ostatnio mnie nie lubi. Po akcji z olejem w gnieździe świecy dzisiaj przy tej pierwszej odwilży po dłuższej jeździe po mieście wyskoczyły błędy P0340- czujnik połóżenia wałka rozrządu, rząd 1 lub pojedynczy czujnik-obwód, P0016- Crankshaft Position-Camshaft Position Correlation Bank 1 sensor A i P0011- Półożenie wałka rozrządu "A" ( po stronie ssania ) rząd 1-przedwczesne ustawienie lub sygnał nieprawidłowy ( poza zakresem pracy ). Myślicie, że to efekt jakiejś wody i czujniki teraz wariują czy jednak to bardziej coś poważnego?

Cześć! Udało rozwiązać się Twój problem?? Dzisiaj wyskoczyły mi właśnie dwa błędy p0340 i p0016 i szukam rozwiązania

[MENTION=89945]SpacePilot3000[/MENTION]

55219922 czujnik obrotów
55216241 czujnik fazy

przynajmniej jeśli chodzi o 1.75 tbi

(już nie pamiętam który z nich to ten co wchodzi od strony rozrusznika)

dzięki [MENTION=86364]markownik[/MENTION] - czy ten czujnik fazy jest przedzmianowy czy po? bo podobno jest nowy wraz z kawałkiem wiązki

W mojej z 2017 wchodzą te co wymieniłem, nie ma tam wiązki, jest tylko wtyczka.

no u mnie tez, ale zadzwoniłem do Dukiewicza i sklep mówi, ze starych już nie robią, ale jest nowa z wiązką, gdyż poprzednie powodowały p0340 :/
czekam na info o dostępności

Amortyzatory
Powrót