• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Błąd poduszki

cinexs

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150 KM
Witajcie,
pojawił mi się błąd poduszki :( w mojej Alfie 156 i po podłączeniu do kompa wskazuje, że jest to poduszka tylna pasażera...wiecie może gdzie znajduje się dokładnie kostka abym nie musiał rozwalać całego tyłu...może jakieś zdjęcie, wskazanie miejsca....Alfa 156 Jtd 140KM 16V z 2004 roku..

Czekam na jakieś info..

Lol ... przecież nie ma z tyłu poduszki. Źle przeczytałeś błąd ale jak kolega jarzabek radzi, za pewne chodzi o poduszkę pasażera boczną.

kostki od kurtyn masz z prawej strony w bagażniku pod boczną wykładziną , są dwie żółta i pomarańczowa - przerabiałem temat ... po potraktowaniu "kontaktem" problem znikną - nie było potrzeby kasowania błędu kompem

jak nie ma z tylu??? a tylne kurtyny to Pikus???
a kurtyny w 156 to są 4 ? dwie na przód i dwie na tył ? czy może jednak są dwie ale po jednej na stronę i nie ma tutaj oznaczenia przód / tył ?

bocian dokładnie kurtyny są tylko dwie - lewa i prawa, a to że idzie przez cały pas od przedniej szyby aż po tylną to jest taka zaleta.

ja o tym wiem
ale wielu pisze że ma nawet 12 poduszek ...
:lol:

Czyli zasada ile kół ma twoje auto?
9
- bo 2 z przodu, 2 z tyłu, 2 z lewej strony, 2 z prawej strony i 1 w bagażniku

Amortyzatory
Powrót