Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A właśnie że to zaślepiony EGR powoduje ten błąd, przed chwilą doszedłem końca z tym problemem.
Chodziło mi o spalanie.
Oczywiście, że przy zaślepionym EGR i bez zmiany w oprogramowaniu sterownika dostaniesz P1238, P0401, P0402.
Mysle,ze trzeba wymienić przepływomierz. Olej z odmy to normalka.Jak Ci tyle wziął na taki przelot to raczej nie pierścienie.
- - - Updated - - -
Ja przy pełnym zaślepieniu mam tylko w kompie P1238. Egr caly metalowy.
Nie chce wymieniać przepływki bo jak olej sie pojawi w dolocie to bede w plecy o koszt przeplywki..... czekam na dalsze objawy........
No fakt że jest za przepływomierzem ale to w takim razie wytłumacz mi czemu stary przepływomierz był cały zachlapany olejem- skoro jest przed odmą nie powinien być mokry?
Dziwne bo jak ja kupowałem, to przedstawiciel max Gear powiedział mi że do mojego silnika nie mają przepływek.Pewno, że nie powinien być mokry z oleju. Ale ja nie wiem co tam masz zrobione i w jakim stanie masz układ dolotowy. Więc ciężko mi zgadywać czemu jest tak a nie inaczej.
- - - Updated - - -
Ja od kilku lat mam w 147ce przepływomierz MaxGear. Sprawuje się do tej pory idealnie. Dużo lepiej niż sprawował się Bosch. A kosztował 120 zł.
Dziwne bo jak ja kupowałem, to przedstawiciel max Gear powiedział mi że do mojego silnika nie mają przepływek.