Bład P0235 i brak mocy

• Autor wątku Autor wątku jar232
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jar232

Guest
Na początku chciałem sie w Wami wszystkimi przywitac :)
Od tygodnia jestem posiadaczem Alfy 147 JTD
Kupilem autko i pojawil sie problem bo autko nie reagowalo wogole na gas i było bardzo slabe.
Sledzilem tematy na forum, przeszukalem wiele podobnych wątkow ale nigdzie nie znalazlem schematu podlaczenia kabli.
Ja po podlaczeniu komputera pokazal mi sie blad P0235 i kontrolka check engine swieci mi sie na stale.
Chcialem sprrawdzic ten czujnik doladowania, ale po dotarciu do niego zauwazylem ze juz ktos tak kombinowal, bo nie ma tam orygilaniej wtyczki tylko 3 kabelki.
Nie wiem jak powinny byc podlaczone te kabelki do wtyczki:(
Prosze o pomoc jaki kolor kobelka powinien byc wpiety we wtyczke czujnika
P1370180.JPGP1370182.JPG
Moze ktos z Was mi pomoze
Z gory bardzo dziekuje za pomoc

pozdrawiam
jarek

Ostatnia edycja:
Cześć.

Nie żebym się czepiał ale:
Warto by przed napisaniem postu, nawet nie używając opcji "Szukaj" rozglądnąć się po forum. Ostatnio były dwa podobne tematy. A dodatkowo jest cały wielki temat o tym mówiący zaraz po wejściu do działu. http://www.forum.alfaholicy.org/147...r_control_system_failure_co_z_tym_zrobic.html 67 stron !
Nawet nie wiadomo jaki masz silnik poza tym, że JTD. Pewno 8V...
Zdjęcie owszem jest dokładne, że mrówkę zobaczysz ;) ale dzięki temu nie wiadomo gdzie te kable idą i skąd wychodzą. Może też kable od czujnika wiszą gdzieś w dole za czujnikiem ?

Czytalem ten temat ale nie widzialem rozwiazania dla mnie

Mam silnik 1.9 JTD 8V 115 KM

a te kabelki dochodza do podlaczenia do czujnika.
One nie wisza nigdzie gdyz sa polaczone z tymi oryginalnymi od czujnika, jest poprostu popsuta kostka czujnika i zamiast tego sa te kabelki.
Ja nie wiem jak je podlaczyc zeby nie popsuc czegos.
Gdybym mial orynalna kostke, ktora wpinam w ten czujnik to nie byloby problemu a tak widac ze ktos kombinowal wczesniej przy tym czujniku i dlatego chcialem zapytac czy ktos wie jaki kolorek kabelki powinienem wpiac w kolejny pin w kostce.

Te kabelki byly tak lekko wlozone za przy zdejmowaniu obudowy juz sie wypiely i nie zapamietalem gdzie ktory byl ( a moze nie byly wpiete lub zle wpiete)

Ja rozumiem ze moze nie powinienem zakladac nowego tematu, ale akurat nie widzialem zeby mial ktos podobny problem z popsuta kostka i "golymi" kabelkami

pozdrawiam

Więc najlepiej będzie jak ktoś mający 8V podeśle Ci fotkę.
Albo google image ;)

jezli ktos moglby mi przeslac taka fotke z kolorami kabli do podlaczenia to bylbym bardzo wdzieczny

jezli ktos moglby mi przeslac taka fotke z kolorami kabli do podlaczenia to bylbym bardzo wdzieczny

udalo mi sie przelozyc czujnik ze Stilo JTD kolegi,
nie niego moj dzialal bez problemu, u mnie nie dziala zaden

podejrzewam cos z instalacja

czy moze jest jakas inna opcja??

z gory dziekuje za pomoc

Ja przy spadku mocy i kontrolce CE. Podłączyłem kabel do kompa i co się okazało. Czujnik położenia wału korbowego. Po wymianie tego kabelka auto śmiga jak burza :D

Amortyzatory
Powrót