błąd p0115 engine coolant temperature circuit malfunction

• Autor wątku Autor wątku viruskill
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

viruskill

Guest
Witam co może być przyczyną i jak go interpretować? Dodam ze juz trzeci raz mam ten błąd i to dokładnie w takich samych warunkach pogodowych pada śnieg ślisko i jade sobie spokojnie na 4 biegu ok 1600 rpm po ok 8 km wyskoczył błąd i temp na wskażniku troszeczkę ponad 50 stopni minimalnie.

p0115 -bład czujnika temperatury płynu chłodzącego,a termostat masz sprawny?

ECU stwierdziło że po takim czasie pracy silnik nie osiągnął wymaganej temperatury. Prawdopodobnie termostat i czujnik do wymiany

termostat sprawny. tak jak pisałem jechałem bardzo delikatnie, jak jeżdżę normalnie silnik osiąga normalna temperaturę, i zawsze węże są zimne i chłodnica również rzadko się otwiera termostat na trasach rzędu 10 km.

sprawdź czujnik temperatury czy nie masz poprzerywanych kabli albo wilgoci na nich

Dziś jadąc znów się zaświecił po następnych 2 km zgasł gdy silnik osiągną temp. termostat ok bo chlodnica zimna

Witam, jakis czas temu mialem ten sam problem. Temperatura na wskazniku nie wzrastala mi powyzej 50 stopni, slabo tez grzal nadmuch powietrza. Po wymianie ternostatu i czujnika temperatury wszystko jest ok.

Tak wzmiana termostatu jes zbedna moim zdaniem poniewaz nie puszcza cieplej cieczy na chlodnice to sie dzieje jedynie gdz jade bardo pomalu i nie przekraczam 1500 rpm na wzsokich biegach. a mozna sam czujnik temp wzmienic

Witam, ja dzis tez mam taki problem a mianowicie błąd P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction. Termostat musi działać bo po 90 stopniach spada normalnie i wentylator też się włącza. Stało mi sie to po czyszczeniu Przepustnicy, czyscilem ja bo mi faował. Teraz falowanie znikło a on błąd wali i trzyma troszkę na obrotach jak by na ssaniu. ale jak postoi to spadaja obroty do normalnosci. Co to moze byc? oto link do screena z błędem http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-03/eed78821/temter.jpg.html

Witam, ja dzis tez mam taki problem a mianowicie błąd P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction. Termostat musi działać bo po 90 stopniach spada normalnie i wentylator też się włącza. Stało mi sie to po czyszczeniu Przepustnicy, czyscilem ja bo mi faował. Teraz falowanie znikło a on błąd wali i trzyma troszkę na obrotach jak by na ssaniu. ale jak postoi to spadaja obroty do normalnosci. Co to moze byc? oto link do screena z błędem http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-03/eed78821/temter.jpg.html

ten błąd to problem z przepływomierzem bo w nim jest umieszczony czujnik temperatury powietrza.

Mi ten błąd P0115 wyskakuje przy rozruchu silnika zapala mi sie pomarańczowa kontrolka silnika .Jak go wykasuje jest oki na jakiś czas

hmmmm - czyżby awaria czujnika temp. cieczy ?

Koledzy, u mnie błąd engine coolant temperature circuit malfunction wyskoczył pewnego dnia podjeżdżając w korku i auto już nie odpaliło, przy czym silnik był kilka minut po rozruchu. Okazało się, że miałem zwarcie w instalacji elektrycznej - dokładniej poluzowała się jedna z mas, spaliło kilka przekaźników (jeden na silniku i jakiś obok akumulatora), zaśniedziały kable w wentylatorach, kilka kabli w wiązce do lewej lampy było prawie przerwanych.
Generalnie naprawa polegała na rozebraniu i przeczyszczeniu instalacji elektrycznej w okół akumulatora + wymiana spalonych przekaźników.

Pozdrawiam,

bez wydawania $ prosty test
zgadaj się z kimś z okolicy
podmieńcie czujnik temp i sprawdź wtedy
jak to będzie to to koszt czujnika temp to ok 40zł

u mnie słabo grzeje nagrzewnica i błąd P0115..wymieniłem czujnik temperatury...na kompie cieżko temp samochodu sie podnosi, oraz kontrolka temp ledwo nad 50C sie podnosi, nawet przy jeżdzie 140km\h przez godzinę??

Amortyzatory
Powrót