[159] Błąd p0002 p0091

AdrianQ2

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
Koledzy czy jesteście w stanie mi pomóc? Walczę od jakiegoś czasu z błędem p0002 (Zakres / wydajność obwodu sterowania regulatora ilości paliwa)
Błąd pojawia się w sytuacji gdy deptam 2 lub 3 bieg wyrzuca CE brak mocy ( przy deptaniu czarna chmura za mną) po przeczytaniu na forum zabrałem się są wymianę pompy w baku i filtra paliwa poprawy brak wiec wymieniłem zawor ciśnienia na listwie (ten od akumulatora) i ten drugi czujnik na listwie (od rozrządu) poprawy brak zamówiłem wiec zawor scv ale nie mogę go odkręcić ponieważ nie mam jednego klucza ale mniejsza moje pytanie brzmi następująco czy jeśli podłączę nowy zawor luzem tzn włożę tylko wtyczkę a on będzie chodził na sucho to błąd powinien się usunąć? Czy raczej nie?

To zależy, jeśli w Twoim spalona jest cewka i błędu nie da się skasować to podłączenie drugiego powinno umożliwić wykasowanie błędu.

To zależy, jeśli w Twoim spalona jest cewka i błędu nie da się skasować to podłączenie drugiego powinno umożliwić wykasowanie błędu.

Błąd po podłączeniu na sucho czujnika mogę usunąć ale zaraz go i tak wyrzuca i teraz pytanie czy dla tego ze chodzi na sucho czy dla tego ze coś innego jest zepsute :/ nie mogę odkręcić tego czujnika ktoś już tam był i są poobmykane torxy

W ten sposób nie zdiagnozujesz usterki. Musisz poradzić sobie ze śrubą.

Wiec tak
Wymieniony zawór na pompie brak poprawy
Wymieniona listwa wysokiego ciśnienia z zaworem i czujnikiem brak poprawy
Wymieniona pompa CR brak poprawy
Wymienione 4 wtryskiwacze brak poprawy
Wymieniona pompa w baku brak poprawy
Nadal błędy p0002 i p0091 gdzie dalej szukać przyczyny? Jestem już załamany wszystko wymienione na nowe lub regenerowane i jest sprawne na 1000%

A wiązki posprawdzałeś dokładnie?
Wtyczki czy w którejś przypadkiem pin się nie cofnął?

A wiązki posprawdzałeś dokładnie?
Wtyczki czy w którejś przypadkiem pin się nie cofnął?

Tak wszystkie wtyczki sprawdzone dodam ze dzieje się tak po pełnym rozgrzaniu przy temperaturze powyżej 25 stopni na dworze

Problem rozwiązany…. Dla podopiecznych dobrze zobaczcie czy kupiliście dobra wstępną pompę paliwa. Okazało się ze moja już ledwo co działała kupiłem druga i było to samo ponieważ była od silnika benzynowego… kupiłem druga od JTDm i problem rozwiązany temat do zamknięcia

Amortyzatory
Powrót