[Giulietta] Błąd ESC Steering Correction unavailable ?

Auto
1.4TB Distinctive
Hej
pojawił mi się błąd "ESC steering correction unavailable" i rysuneczek auta na pochylni + oczywiście sygnał dzwiękowy.
Stabilizacja toru jazdy ? czy wspomaganie kierownicy ? , co do tego ma auto na pochylni (hill holder?) hmmm, czy ktoś się z tym spotkał?
pomóżcie

Nikt nie odpowiedział na moje pytanie a błąd pod warsztatem zniknął, może się bella przestraszyła pana doktora ? A tak na poważnie to ki diabeł ? Pewnie się jeszcze odezwie w najmniej odpowiednim momencie...

Sent from my iPhone using Tapatalk

A czy to przypadkiem nie jest ten sam komunikat który pojawia się po odłączeniu i podłączeniu akumulatora ?Wtedy wg instrukcji robimy kalibracje, kierownica na max w lewo, później w prawo i wszystko gra.

podejżewam że może być wiele powodów wyświetlenia takiego komunikatu. jeśli komp raz złapie błąd a potem już nie występuje, to po przejechaniu jakiegoś odcinka trasy czy kilku odpaleniach komunikaty przestają straszyc na desce a tylko są zapisane w historii w kompie.

po odłączeniu aku raczej błędami nie wali, chyba że był słaby aku i przy próbach zapalenia auta kompy nałapały błędów, co się zdaża.

Akku nie było odłączane , było sprawdzone jest w pełni sprawne, wiec czary jakieś... magia :) na razie nie powtórzyło się, dać na mszę i jeździć

kolego ja mam to samo sama choinka
ustaliłeś co to jest

no nie ustaliłem, bo pod warsztatem błąd zniknął, i na razie cisza.....

podłącz się pod kompa, bo błąd i jego przyczyna powinny być i tak zapisane w kompie od ABS/ESC.

Amortyzatory
Powrót