Błąd czujnika doladowania P0235

dareme89

Nowy
Auto
166 '04 2.4 20V
Hej. Wiem ze jest szukajka ale sprawa bardzo pilna bo za 2 dni auto leci w trase a tu taki zonk. wywalilo marchewe, szybko podlaczylem pod kompa i blad czujnika doladowania ( juz nie pamietam czy brak sygnalu czy sygnal z niski ), na parametrach cisnienie doladowania 200 jakis jednostek a powinno byc 1000 na biegu jalowym. Co pierwsze byscie posprawdzali. czasu malo, mam tylko 2h na ewentualna naprawe, inaczej bede zmuszony jechac innym autem ( mam nadzieje ze alfa mi tego nie zrobi ).

Sam czujnik? Wróżenie z fusów
Nie wiem, masz 1200 postów, od 2008r na forum. a nawet kodu błędu nie wrzucasz..

127.jpg

Dodam ze wczoraj caly czas byl aktywny nie szlo go usunac. po nocy wszystko juz normalnie, moc wrocila, oczywiscie check palil sie tylko do momentu skasowania bledu, jakies pomysly?

Tak jak wcześniej: sam czujnik lub np. wiązka

- - - Updated - - -

Tak jak wcześniej: sam czujnik lub np. wiązka

Problem Wrocil gdzies po 20km. Po kasowaniu blad wracal po 10sek gdzies ( kasowanie podczas jazdy) dodatkowo pojawil sie blad p0069. Dodam tylko ze jak pietwszy raz dzisiaj wyskoczyl to auto bylo zmulone gdzies minute po czym moc wrocila. Pozniej jak co chwile wyrzucal to moc i tak mial wiec mi to wyglada na jakis brak styku? Ze jest to tylko chwilowe i nie zabiera mu mocy?

No niestety blad jest juz staly czujnik wygladal tak
132.jpg

Teraz wyglada tak
133.jpg

Ale dalej blad staly. Masakra. No nic dam znac w nast. Tyg czy nowy czujnik pomogl....

jeżeli jest błąd stały to elektryczna usterka. wiązka lub uszkodzenie samego czujnika.

Mam taki czujnik na sprzedaż pisz na prv

Czujnik podmieniony i brak bledu, takze zamowiony czujnik, dzieki za pomoc.

Amortyzatory
Powrót