• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Błąd ABS

Arbuzek96

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 150KM 2006r.
Witam,
Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jeśli duplikuje wpis, to proszę o link do tego pierwszego, ponieważ jedyne co znalazłem to podobny problem ale w alfie 156, choć i tak nie do końca.

Do rzeczy:
Nie zwróciłem uwagi na stan klockow od momentu zakupu. I jeden skończył się aż do blachy (prawy tył) i też w tym momencie pojawiły się błędy ABS, ESP i VDC. Po wymianie klocków. Okazało się że odpowietrznik w zacisku padł. Więc prawy tylny zacisk też wymieniłem. Płyn hamulcowy uzupełniłem. A błędy zostały. Po wymianie klocków wyskoczył jeszcze check engine, ale znikł. Wczoraj w trakcie jazdy błędy znikły ale na dziurach znów się pojawiły. Wie ktoś co to jest i jak się pozbyć tego problemu? Jeśli jest to jakiś czujnik to gdzie go mogę znaleźć.
Dziękuję i Pozdrawiam.

Załączniki

• IMG_20191110_113210.jpg
    IMG_20191110_113210.jpg
    55 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_20191110_113212.jpg
    IMG_20191110_113212.jpg
    56.4 KB · Wyświetleń: 31
Najpierw podepnij pod komputer i sprawdź kod błędu. Jeśli nie masz możliwości to przeglądnij przewody od czujników ABS. Wystarczy, że któryś się przetarł gdzieś, podczas jazdy po dziurach robi zwarcie do masy i już może się błąd pojawiać.

Najpierw podepnij pod komputer i sprawdź kod błędu. Jeśli nie masz możliwości to przeglądnij przewody od czujników ABS. Wystarczy, że któryś się przetarł gdzieś, podczas jazdy po dziurach robi zwarcie do masy i już może się błąd pojawiać.
Sprawdź też jak wygląda sam czujnik (każde koło) czy nie jest uszkodzony od strony koła sam czujnik lub przewód na wejściu do niego.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót