[GT] Blackline 1.9 JTDm

AdasSWD

Nowy
Auto
Alfa GT
Witam wczoraj nabyłem od kolegi KMucha tą oto Alfę :)

Auto świetne jednak trzeba je dopieścić :) Najważniejsze to wymienić zewnętrzne gumy przegubu dwie strony. Ogarnąć ksenony jeden paruje i ma uszkodzony czujnik pozycjonowania, drugi trzeba polerować. Auto przy prędkościach ok 130 - 150 km/h wibruje, czy mogą to być źle wyważone koła? Wczoraj po zakupie od razu wziąłem się za wymianę oleju i filtrów. Olej zalałem Shell Helix 5w40 wiem, że budżetowo ale moje poprzednie audi na tym oleju przejechało 400 000 bez remontu i się przyzwyczaiłem do niego :) Olej i filtr oleju wymieniłem bez problemu, jednak poległem przy filtrze powietrza i kabinowym do kabinowego nie miałem nasadki 5.5, a dojście do filtra powietrza jest tragiczne :) Macie jakąś dobrą metodę na wymianę? :) Co w dalszych planach, obniżyć tył -30mm sprężyny są tylko przerzucić, polerka lakieru i mapa na 180 km :) Auto zrobiło na mnie duże wrażenie a silnik największe :) Radio czyta mp3 jak nagrać płytę aby odczytało bo wyskakuje mi Error i nie czyta.

Kilka zdjęć z wczorajszego dnia :)

Załączniki

• 20160820_145154.jpg
    20160820_145154.jpg
    113.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20160820_214332.jpg
    20160820_214332.jpg
    79.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 20160820_214428.jpg
    20160820_214428.jpg
    61.1 KB · Wyświetleń: 0
Co do filtra powietrza to u siebie demontowałem górną plastikową rurę,i odpinałem przekaźniki od podstawy akumulatora odkładając je na bok i bez problemu można ściągnąć pokrywkę od góry :)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Witam wczoraj nabyłem od kolegi KMucha tą oto Alfę :)

Auto świetne jednak trzeba je dopieścić :) Najważniejsze to wymienić zewnętrzne gumy przegubu dwie strony. Ogarnąć ksenony jeden paruje i ma uszkodzony czujnik pozycjonowania, drugi trzeba polerować. Auto przy prędkościach ok 130 - 150 km/h wibruje, czy mogą to być źle wyważone koła? Wczoraj po zakupie od razu wziąłem się za wymianę oleju i filtrów. Olej zalałem Shell Helix 5w40 wiem, że budżetowo ale moje poprzednie audi na tym oleju przejechało 400 000 bez remontu i się przyzwyczaiłem do niego :) Olej i filtr oleju wymieniłem bez problemu, jednak poległem przy filtrze powietrza i kabinowym do kabinowego nie miałem nasadki 5.5, a dojście do filtra powietrza jest tragiczne :) Macie jakąś dobrą metodę na wymianę? :) Co w dalszych planach, obniżyć tył -30mm sprężyny są tylko przerzucić, polerka lakieru i mapa na 180 km :) Auto zrobiło na mnie duże wrażenie a silnik największe :) Radio czyta mp3 jak nagrać płytę aby odczytało bo wyskakuje mi Error i nie czyta.

Kilka zdjęć z wczorajszego dnia :)
Auto na lewarek;) odkręcasz dolna osłonę silnika i widzisz obudowę filtra. Dwa zaczepy odpinasz i filtr sam wypada :cool:. Sam czyszczę regularnie bo jeżdżę na sportowym filtrze

Ostatnia edycja:
Polerka + Eibach i będzie prima sort! Niech się sprawuje dobrze!

Amortyzatory
Powrót