[Giulietta] Biała Dama

peter.a

Nowy
Auto
Coś Będzie
Hej,

Pragnę przedstawić moją Alfę. Jest to dosyć świeży zakup bo posiadam ją w zasadzie od początku maja. Miała być wersja 170km, ale czasami życie weryfikuje plany i trzeba brać to co aktualnie jest. ;) Auto sprowadzane z Włoch, kupiona z potwierdzonym przebiegiem 120 017 km, rocznik 2012. Poniżej kilka faktów, zalet i wad:

Wersja 1.4 TB 120km z fabrycznym gazem - nie brałem pod uwagę robienia instalacji, ale jak już była to czemu nie ;)

Alfa ma trochę ubogie wyposażenie z ekstra gadżetów to jest w zasadzie system Blue&Me reszta to typowy golas: klima manualna, brak sensorów zmierzchu i deszczu itp. W każdym razie mi w zupełności wystarcza. No może czasami brakuje auto klimy, ale z manualem też da się żyć.

Jestem na prawdę pod wrażeniem tego samochodu. Jakość wykonania w porównaniu do mojego wcześniejszego BMW jest trochę gorsza, ale to jak auto się prowadzi to po prostu inna liga. Jazda w zakrętach to czysta frajda i nawet wersja 120km daję radę. Choć z czasem człowiek trochę żałuje, że nie dozbierał na QV... ;)

Plany na przyszłość:
Felgi 18' - zrobione
Korekta lakieru, ew. powłoka ceramiczna
Lekkie obniżenie zawieszenia - zastanawiam się nad zastosowaniem sprężyn z wersji QV, ewentualnie kupię jakiś kit Eibacha
Przyciemnienie szyb
Czarny dach, lusterka i grill z wersji poliftowej
Zmiana wydechu
Zwiększenie mocy

Pewnie powyższe zmiany będę sukcesywnie i stopniowo wprowadzał, jednak w najbliższym czasie pewnie tylko przyciemnię szyby i zrobię korektę lakieru, a resztę będę ogarniał w przyszłym roku. Mam do zrobienia jeszcze parę pierdół mechanicznych więc zobaczymy jak to wyjdzie. :)

Poniżej parę fotek:

Na felgach 16':
162.jpg

163.jpg

Na 18':
164.jpg

165.jpg

166.jpg

Ostatnia edycja:
Hej,

Proszę admina o zamknięcie tego tematu. Nazwę tematu wybrałem roboczo i myślałem, że można później zmienić przy edycji. ;)

Amortyzatory
Powrót