• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Bezpieczeństwo w 156

A ja tak z czystej ciekawości zapytam- gdzie ty masz te 12 poduszek i kurtyn???
Postaram się wymienić:
Dwie z przodu wiadomo kierownica i nad schowkiem pasażera, dwie w słupkach z przodu, dwie w przednich fotelach, dwie w słupkach środkowych pomiędzy drzwiami, dwie kurtyny nad tylnymi drzwiami i dwie nad tylną szybą. I to by było na tyle.Przynajmniej takie oznaczenia znajdują się w samochodzie.

Mylicie znaczki z iloscia poduszek. Kurtyny sa dwie po jednej na strone. Po prostu otwiera sie na calej dlugosci dwoch okien.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

Mylicie znaczki z iloscia poduszek. Kurtyny sa dwie po jednej na strone. Po prostu otwiera sie na calej dlugosci dwoch okien.

Bardzo możliwe że masz rację. Ja wymieniłem ilość miejsc oznaczonych jako miejsce usytuowania poduszek-kurtyn. Mógłbyś przybliżyć mi ile w takim razie i w których miejscach mam tych urządzeń?
Wydawało mi się że właśnie tyle mam, bo widziałem auta które w tych miejscach nie miały znaczków Airbag a u mnie są wyraźnie oznaczone.

2 airbagi czołowe
2 boczne dla pasażerów na przednich fotelach
2 boczne dla pas na tylnej kanapie
2 kurtyny, po jednej na stronę

w sumie 8 airbagów

2 airbagi czołowe
2 boczne dla pasażerów na przednich fotelach
2 boczne dla pas na tylnej kanapie
2 kurtyny, po jednej na stronę

w sumie 8 airbagów
A możesz dodać miejsca ich zamontowania?
Tak jak pisałem wcześniej mam ich oznaczenia w aucie na przednich słupkach, w boczkach przednich foteli, w środkowych słupkach, nad tylnymi drzwiami( i tam są na 100% bo widziałem jak szukałem wzmacniacza antenowego), i nad tylną szybą też dwa znaki. Które w takim razie są puste?

A możesz dodać miejsca ich zamontowania?Tak jak pisałem wcześniej mam ich oznaczenia w aucie
Niektóre znaczki airbagów to zaślepki śrub mocujących.
Co do rozmieszczenia to:dwie czołowe wiadomo, przednie boczne w fotelach, tylne boczne w tylnych słupkach (chociaż tego nie jestem pewien), kurtyny na całej długości nad oknami.

Na zdjęciu przykładowe rozmieszczenie w jakimś nissanie

Załączniki

• airbags.jpg
    airbags.jpg
    21.6 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
W sedanie napwno sa w bagazniku pod polka, zobaczysz jak sciagniesz oslone. Beda tam tez zapalniki z zoltymi kablami. Chyba to kurtyny

W sedanie napwno sa w bagazniku pod polka, zobaczysz jak sciagniesz oslone. Beda tam tez zapalniki z zoltymi kablami. Chyba to kurtyny

Mam sedana. I właśnie kurtyny są w tyle nad drzwiami na pewno bo widziałem i tak jak piszesz w bagażniku nad półką. Więc to umieszczenie znaczków by się u mnie zgadzało. Z tyłu są właśnie cztery. Bardzo możliwe więc że u mnie jednak jest ich dwanaście. Oprócz tych których istnienie potwierdziliśmy mam jeszcze znaczki w środkowych słupkach i w przednich słupkach. Może ktoś coś wie na ten temat?

Amortyzatory
Powrót