bez akumulatora 3 dni (155)

• Autor wątku Autor wątku cinek2006
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cinek2006

Guest
Witam! Rozładował mi się akumulator i teraz po naładowaniu nie wchodzi mi na obroty najpierw się zadusi i jak nie zgaśnie to się pobierze. Co z tym zrobić, POMÓŻIE

moim zdaniem po prostu komp błedy złapał..

wiec albo jechac do diagnosty i niech skasuje albo moze odpal ją po odłaczeniu aku i niech chodzi do dwóch załaczeń wentylatora ..

wątpie zeby cos si euszkodzilo bo to niemozliwe..

U mnie po odłączeniu aku też trochę świrował - przygasał na wolnych, nierówno chodził itp. Zostawiłem go na 5min i zacząłem znów używać jak prawdziwej Alfy. Do dziś bezproblemowo :)

Alfista napisał:
na wolnych bez gazu

ja bardzo czesto odłaczam aku i nic sie nie dzieje odpukac

Co to za magia z z tym zapaleniem silnika do dwóch włączeń wentylatora i co dalej ,wyłączy się drugi raz wentylator i trzeba zgasić silnik????? co to za czary ??? :shock:

no tak sie kompa uczy nastawień jak wariuje..

chyba w nowszych typach wtryskow juz takich cudow nie ma i wszystko wraca odrazu do normy..

mam drugi komputer który nie pracował 3 lata. ciekawe co się będzie działo z nim?
Jak znajdę chwilę czasu to sprubuję. :mrgreen:

Alfista napisał:
no tak sie kompa uczy nastawień jak wariuje..
Ale skąd to się wzieło takie czarowanie z instrukcji obsługi auta ??? dlaczego nie po włączeniu trzeci raz wentylatora ???

MAGIA :D

ja po 3 dniach bez aku tez mialem dziwne rzeczy . chwile po odpaleniu obroty rąbneły na 500 i prawie zgasł , bardzo dziwne to było ale juz jest ok

to co opisujecie jest czynnoscia serwisowa tz autoadaptacja .kazde urzadzenie ma jakies tam parametry tylko ze problem jest w tym ze one sa rozne! ecu musi sie nauczyc /dopasowac / ta czynnosc ma tez na celu poprawke na naturalne zuzycie silnika .i nie sa to czary mary ,ecu w czasie pracy na okraglo te parametry bada jezeli jakies sie zmieniaja to stara sie je dopasowac.dopiero jak juz wyjda po za skale traktuje je jako blad

Amortyzatory
Powrót