• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Berlina 2.0 JTS

Jeśli chcesz, mogę zrobić zdjęcia otworów, wraz z wymiarami. Spryskiwacz kierowcy - kupiłem wycieraczkę z przyklejonym do niej spryskiwaczem i wężyk poprowadziłem po ramieniu, przymocowując go opaskami - mod jest pionierski i eksperymentalny więc nie wygląda tak schludnie jak powinien, ale spisuje się świetnie

A wiesz co mógłbym Cię jednak poprosić żebyś w w wolnej chwili pstryknął foty tych dziur? :D byłbym wdzięczny :3
A te specjalne wycieraczki to gdzie kupowałeś?

Zrobię jutro i wstawię. Wycieraczki znalazłem na allegro (nie widzę ich obecnie w ofercie, więc nie podlinkuję), ale płaskich krótszych niż 600mm nie produkują, więc tylko po stronie kierowcy jest, póki co testowo, założona - ogarniam już stage 2 moda, lepszy i wizualnie i jakościowo.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Otwór ma ok 24mm Od strony szyby podcinasz mniej.Musi zostać ok 2mm płaskiej powierzchni, żeby zaczepy miały co chwycić.
213.jpg
214.jpg
215.jpg

Ostatnia edycja:
dzialaj z autem, ja tez teraz kupilem alfe ze srodkiem poliftowym i te raczki od drzwi to jakas pomyłka alfy :)

Zastanawiam się, czy przy malowaniu konsoli nie prysnąć ich pod kolor...

Jak chcesz, ale co za dużo to niezdrowo, tym bardziej że to miejsca narażone non stop na zarysowania;) Lepiej zedrzeć to dziadostwo do żywego i sprayem strukturalnym prysnąć - efekt prawie jak oryginał, a trwałość dzień do nocy ;)

Co racja, to racja. Teraz jest jak należy, nie ma co przesadzać.
227.jpg

Dzięki za foty! :D będę musiał się za to wziąć jak będę w domu :P

Baw się ;)

Robił ktoś oświetlenie bagażnika? Czy to ten mikrostyk odpowiada za zapalanie się lampki?
305.jpg

Mały update, w międzyczasie (już jakiś czas temu)

założono wahacze z przodu góra, dół, łączniki i gumy stabilizatora, ustawiona zbieżność,

wyprana tapicerka, która po praniu wygląda identycznie jak przed

testowałem przez ok miesiąc ledy H1 (długie), byłoby cudnie, bo światła mnóstwo ale jego rozkład, z uwagi na montaż diód po 2 przeciwnych stronach trzpienia, powoduje, że strumień jest słabo skupiony, lepiej doświetla krańce i pobocza jezni niż jej centrum (zwykły halogen w porównaniu do led świeci jak szperacz) i barwa o temp. ok 7000K jest męcząca...

miesiąc temu dobijałem klimę, trochę ponad 100g czynnika, układ szczelny, dmuchała i chłodziła bez problemu do dziś... Akurat w trasie. Z początku kompresor się załączał ale nie było chłodzenia, teraz kompresor nawet już nie odpala. Po powrocie zaglądne co i jak. Gorąco...

Ostatnia edycja:
Klima naprawiona, przetarł się kabel od kompresora i powodował zwarcie - przepalał bezpiecznik.

Pogoda ładna, trzeba pojeździć.
279.jpg

Amortyzatory
Powrót