• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

bella stała przez 2 tyg i nie chce zapalić

• Autor wątku Autor wątku Pangien
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pangien

Guest
Stał mi samochód przez dobre 2 tygodnie.
W międzyczasie robiłem kluczyk czyli zmieniłem przyciski.
Dzisiaj wsiadam, kręci ale nie chce wystartować.
Pierwsza moja myśl to,że paliwo, które zatankowałem z miesiąc temu zgęstniało ale to było pod koniec grudnia więc już powinno być to zimowe...
dodam jeszcze ,że jak go zostawiłem to był na rezerwie, jutro pojadę na stację i wezmę w bańkę troszkę i naleję.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Aha teraz było -6 jak go kręciłem.... spróbuję jeszcze jutro w południe jak będzie koło 0

Ma ktoś jakieś inne pomysły co to może być i co robić?

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 18:13 ----------

aha i znaczek kluczyka mi znika dopiero jak zaczynam kręcić....
powinien szybciej?nie pamiętam jak było?
czy jak coś się stało z tym kodem to powinien kręcić?

Ostatnia edycja:
dokładnie - świeci się....
co miałem robić- odlutowałem przyciski i przylutowałem nowe....

Naładuj akumulator prostownikiem

Stał mi samochód przez dobre 2 tygodnie.
W międzyczasie robiłem kluczyk czyli zmieniłem przyciski.
Dzisiaj wsiadam, kręci ale nie chce wystartować.
Pierwsza moja myśl to,że paliwo, które zatankowałem z miesiąc temu zgęstniało ale to było pod koniec grudnia więc już powinno być to zimowe...
dodam jeszcze ,że jak go zostawiłem to był na rezerwie, jutro pojadę na stację i wezmę w bańkę troszkę i naleję.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Aha teraz było -6 jak go kręciłem.... spróbuję jeszcze jutro w południe jak będzie koło 0

Ma ktoś jakieś inne pomysły co to może być i co robić?

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 18:13 ----------

aha i znaczek kluczyka mi znika dopiero jak zaczynam kręcić....
powinien szybciej?nie pamiętam jak było?
czy jak coś się stało z tym kodem to powinien kręcić?

jak dla mnie to cos z kluczykiem. Kontrolka klucza powinna zgasnąć po przekreceniu stacyjki. Co do paliwa to niewiem jak jest z dieslem. moj stał 4 miesiace pod chmurka bez silnika z żydem w baku i odpalił odrazu ale to benzyna:)

a ja nie miałem to i nie wiedziałem :-)

czyli odłączyć klemy i co?

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

tu piszą o odłączeniu aku wcześniej ale nie mówią gdzie to jest.... ta złączka za bezpiecznikami?

czyli odłączyć klemy i co?
Zanieś do domu czy garażu i podłacz prostownik tzn + do plusa - do minusa
po naładowaniu akumulatora zamontuj w aucie tam gdzie uprzednio był zamontowany i wtedy zobacz czy to coś dało, nie kosztuje to ani grosza i warto choc troszkę spróbować

odłączyłem aku- nie mam prostownika więc go nie naładuję ale moim zdaniem problem tkwi w kluczyku... to jest jedyne przy czym było grzebane...
czy da się jakoś to zrobić żeby nie wydawać 400 zł na kodowanie?

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

przeczytałem te posty i nic mi one nie pomogły... szarą wtyczkę widzę - taką dużo i tyle czy to ma być taka od tego cienkiego kabelka jak na zdjęciu?

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

ok chyba mam jakąś nadzieję - w obudowie jest takie czarna kosteczka- pewnie jakąs elektronika- nie zmieniłem jej jak przekładałem obudowę....bo jej nie zauważyłem:)
jutro wezmę z roboty pozostałości po starej obudowie i zobaczę czy będzie działać - trzymajcie kciuki :)

bo jak jest antenka to znaczy,że nie musi to być na płytce żeby sygnał szedł przez kluczyk..... dedukcja :)))))))))

Ostatnia edycja:
ta mala czarna kosteczka to wlasnie immo i jak nie przelozysz ze starego kluczyka to nie odpalisz

ehh- wsadziłem i działa :)
ale sobie narobiłem stracha :)
dziękuję wszystkim za pomoc

Amortyzatory
Powrót