Bazar Transaxle...

Btw. Stefan, prosiłeś, żebym Ci dał znać w sprawie Giulietty, więc jakiś czas temu dzwoniłem do Ciebie parę razy, ale nie odbierałeś, nie oddzwaniałeś.

Btw. Stefan, prosiłeś, żebym Ci dał znać w sprawie Giulietty, więc jakiś czas temu dzwoniłem do Ciebie parę razy, ale nie odbierałeś, nie oddzwaniałeś.
Może masz nieaktualny nr telefonu ;)

A co by nie było nie na temat. Są chętni na napinacz paska rozrządu do v6 12v? Wynalazłem 4 sztuki w zakamarkach magazynu. Sztukę zostawiam sobie a trzy dla ewentualnych zainteresowanych. Oczywiście napinacz mechaniczny i nowy.

Tak sobie myślę... Byłby ktoś zainteresowany zamianą 75 3.0 w stanie 'klasyk' na 75 1.8 turbo? ;-) Mam ochotę sobie taką pojeździć

Ma ktoś 3.0 12V do opchnięcia? Miało być 24V ale kusi mnie żeby w tym sezonie podkoksować mocy, bo 24V to impreza na zimę i inną kasę. Ktoś coś słyszał ktoś coś wie?

Ma ktoś 3.0 12V do opchnięcia? Miało być 24V ale kusi mnie żeby w tym sezonie podkoksować mocy, bo 24V to impreza na zimę i inną kasę. Ktoś coś słyszał ktoś coś wie?

Kolega z Krakowa miał motor z poliftowej 164 12v w dobrej kasie. Zapytam, jeśli będziesz zainteresowany. Trzeba by rozkminić zapłon na potrzeby transaxla

Kolega z Krakowa miał motor z poliftowej 164 12v w dobrej kasie. Zapytam, jeśli będziesz zainteresowany. Trzeba by rozkminić zapłon na potrzeby transaxla

Ooo super! Jakby to nie był dla Ciebie problem to spytaj. Zapłonu się nie obawiam, pompę z rozdzielaczem przełożyłbym z 2,5. Nie wiem tylko czy wtryski z 164 dogadają się z L- jetem (wysokoomowe?)

Cześć,

szukam do mojej GTV6 2.5 (ściślej mówiąc mam wersję tuningową "Gleich" z 2.8 i 192KM):
- siłownik sprzęgła
- całe sprzęgło (opcjonalnie z AR 75 Turbo/America)
- teleskop klapy bagażnika

zapewne będę pytał o więcej później,

jeżeli ktoś ma karoserię do kasacji, też przytulę pewne części (wewn stojące silnika np). Projekt zacznę późną jesienią lub zimą więc się nie śpieszy tak bardzo - jak się Wam nasunie jakaś część bedę wdzięczny za info (ale nie w skelpach znanych handlarzy w DE, B, UK, NL,...) .

ciao Piter

Ja swój teleskop od klapy bagażnika wysłałem na regenerację tutaj: http://www.nagengast.pl/

Panowie jednak nie regenerowali, tylko odesłali stary i dopasowany nowy. Wszystkie końcówki i długość bez problemu pasują.
Chociaż nie wiem czy lekko nie przesadzili z siłą bo klapa spokojnie się utrzymuje w połowie wysokości. Żeby ją domknąć trzeba trzasnąć.

Odnośnie siłownika to intercars nie ma z tym problemu:
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/67/602030100/

Ja swój teleskop od klapy bagażnika wysłałem na regenerację tutaj: http://www.nagengast.pl/

Panowie jednak nie regenerowali, tylko odesłali stary i dopasowany nowy. Wszystkie końcówki i długość bez problemu pasują.
Chociaż nie wiem czy lekko nie przesadzili z siłą bo klapa spokojnie się utrzymuje w połowie wysokości. Żeby ją domknąć trzeba trzasnąć.

Odnośnie siłownika to intercars nie ma z tym problemu:
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/67/602030100/

dzięki za informację. znalazłem teleskop na ebay.de za 18 EUR, ale to pewnie tani zamiennik. Jezeli regeneracje ok 100zł to się będzie opłacało.

"Panowie jednak nie regenerowali, tylko odesłali stary i dopasowany nowy"

Tak jak pisałem, starego, oryginalnego nie dotknęli. Więc można powiedzieć, że to też był "tani" zamiennik.

Jak by ktoś potrzebował jakiś gratów z gtv to mam co nieco, projekt umarł, zdj. w załączniku
176032-bazar_transaxle_-gtv_stara_001.jpg
176033-bazar_transaxle_-gtv_stara_002.jpg
176034-bazar_transaxle_-gtv_stara_005.jpg
176035-bazar_transaxle_-gtv_stara_008.jpg

Załączniki

• GTV STARA 001.jpg
    GTV STARA 001.jpg
    117.7 KB · Wyświetleń: 366
  • GTV STARA 002.jpg
    GTV STARA 002.jpg
    143.1 KB · Wyświetleń: 368
  • GTV STARA 005.jpg
    GTV STARA 005.jpg
    143.5 KB · Wyświetleń: 371
  • GTV STARA 008.jpg
    GTV STARA 008.jpg
    114.5 KB · Wyświetleń: 370
Ostatnia edycja:
Nie żal sprzedawać taki ładny egzemplarz na części? Widać, że pali i ogólnie nie jest w najgorszym stanie.

Za dużo bardziej zaniedbaną i pordzewiałą ktoś kiedyś wołał w Polsce 18tys. Coś jej dolega?

Witam wszystkich. Może posiada ktoś na forum Zaślepkę na róg przedniego zderzaka oraz ramkę klamki drzwi wewnątrz do GTV6??? Pozdrawiam.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Cześć,

szukam do mojej GTV6 2.5 (ściślej mówiąc mam wersję tuningową "Gleich" z 2.8 i 192KM):
- siłownik sprzęgła
- całe sprzęgło (opcjonalnie z AR 75 Turbo/America)
- teleskop klapy bagażnika

zapewne będę pytał o więcej później,

jeżeli ktoś ma karoserię do kasacji, też przytulę pewne części (wewn stojące silnika np). Projekt zacznę późną jesienią lub zimą więc się nie śpieszy tak bardzo - jak się Wam nasunie jakaś część bedę wdzięczny za info (ale nie w skelpach znanych handlarzy w DE, B, UK, NL,...) .

ciao Piter

No to masz rodzyna! Jakieś foty czy coś. Jeśli chodzi o teleskop do tylnej klapy to ponoć lesjofors ma w ofercie.

Jakby co to mam praktycznie całe wnętrze (beżowy welur) do sprzedania z GTV6

Z 2.5 nie pasują? ;-)

Z przyczyn logistycznych (musiałbym mieć dwa silniki wytargane i na stojakach) i sentymentalnych nie chcę rozbierać mojego oryginalnego silnika, który jest w świetnym stanie. Aha i jeszcze potrzebuję koło pasowe wału.

EDIT:

Wnętrze jakby co, już sprzedane.

Ostatnia edycja:
GTV6 Gleich i GTV2.0

No to masz rodzyna! Jakieś foty czy coś. Jeśli chodzi o teleskop do tylnej klapy to ponoć lesjofors ma w ofercie.

Jakby co to mam praktycznie całe wnętrze (beżowy welur) do sprzedania z GTV6

wnętrza mam jak nowe w obu, i najlepsze że są wymienne (w obu identyczne)

tutaj fotki moich belli:
- V6 "Gleich" jest w sumie w dobrym stanie, trochę blacharki, regulacja silnika (brzmienie na sportowym wydechu miodzio), parę innych dupereli i będzie może w nastepnym roku wymiatać; kupiona od pasjonata Alfa, sam mi ją przywiózł 1000km na lawecie....

- GTV2000 jest w stanie 5-, kompletna renowacja blacharki kilka lat temu, fajnie jeżdzi. I najlepsze że kupiona 70km od miejsca zamieszkania w stanie prawie takim jak teraz, ale też od pasjonata/inzyniera

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_1170_small.jpg
    IMG_1170_small.jpg
    156.3 KB · Wyświetleń: 197
  • IMG_0784.JPG
    IMG_0784.JPG
    132.4 KB · Wyświetleń: 189
Amortyzatory
Powrót