• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Bagażnik dachowy

kripp

Nowy
Auto
Były: AR 146 1.4 TS Junior, Citroen C5 Kombi [MkI]. Jest Citroen XP 1.6 HDi
Powiększa mi się rodzina i nie ma już gdzie upychać gratów w czasie podróży. Niestety plany zmiany auta na pojemniejsze odłożyłem na późniejszy czas i muszę rozważyć inne opcje. Zastanawiam się nad montowaniem bagażnika dachowego ale nie potrafię sobie wyobrazić jak by wyglądał na aucie ani też jaki ewentualnie wybrać.
Proszę o informacje (rekomendacje, zdjęcia, opisy) jakie modele mocowań i box'ów można zastosować do mojego auta.

Znalazłem taką opcję, ale chyba już sprzedana i nie widać jak naprawdę wygląda na aucie:

http://www.forum.alfaholicy.org/cze...ny_bagaznik_dachowy_do_145_6_chyba_155_a.html

Chciałem go kupić ale nie wyszło... Podobno coś z uchwytami etc. i k*pa :) Ogólnie można kupić taki zamiennik na allezło za max 200zł i do tego box i jazda. Będzie wyglądało jak każde auto z boxem, czyli szpetnie ale nie o to tu chodzi więc nie ma się co rozwodzić... :)

Wielkie dzięki balc3r. Widze przynajmniej że muszę szukać jakiegoś krótkiego boxa. Możesz mi podać co masz za model. Mocowania (belki) masz chyba oryginalne Alfy, zdecydowałem się kupić te z ogłoszenia wymienionego wcześniej jeśli tylko mocowania okażą się OK więc ten box tez by mi pasował. Tym bardziej że jest już przetestowany pod wózek :)

Box to MCM Whale 150, a belki są oryginalne Alfa Romeo :)
Tylko przy kupnie lepiej mieć ze sobą wózek, sprawdzić czy na spokojnie wejdzie no i sprawdzić czy wrzucenie tam bagażu to nie jakiś problem.

Pozdrawiam
balc3r

Amortyzatory
Powrót