• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Awaryjne otwieranie maski

Do działu zrób to sam, wrzucę jak wymienię już linkę, z całym opisem i zdjęciami, póki co, to już wam mówie, jak najprościej otworzyć maskę, gdy zerwie nam się linka:

1. wyciągamy dolną kratkę (najlepiej lewa - lepszy dostęp)
2. wykręcamy śruby od grilla (u mnie 2 śruby nie dały się odkręcić, więc rozwaliłem jedną poprzeczkę, poziomą, a druga wyszła z całym metalowym mocowaniem.
IMG-20170120-WA0000.jpg
3. musimy wyciąć poprzeczkę, aby włożyć rękę, patrz rysunek wyżej
4. szukamy teraz linki mocującej zamek, a dokładnie pancerza w którym idzie linka
DSC_0071.jpg
5. wpychamy linkę w stronę zamka - nie przeciwnie, aż przesunie nam cięgno zamka

Resztę już dodam jak wymienię linkę, zastanawiam się tylko w którym miejscu się urwała linka, nie chciałem całej wyciągać w środku, żeby później było jak włożyć ;)

Pytanie jest następujące czy nie wystarczy odkręcić tej kratki na dole żeby ręka dostać do pancerza linki ?

U mnie strzeliła linka na samym początku.Więc tylko rozkręcenie zamka wchodziło w grę.

Powiem tak, jeżeli masz długie ręce i chude to dostaniesz bez problemu, ja ją sięgłem z dużym trudem, mimo to nie udało mi się wcisnąć jej do środka, trzeba trochę siły w to włożyć, aby przesunąć zamek.

Powiem tak, jeżeli masz długie ręce i chude to dostaniesz bez problemu, ja ją sięgłem z dużym trudem, mimo to nie udało mi się wcisnąć jej do środka, trzeba trochę siły w to włożyć, aby przesunąć zamek.
wystarczy własnie otwarłem dzieki wielkie :beer:

Amortyzatory
Powrót