• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

autostrada A4 płatna

Auto
Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
Panie i Panowie, mam prośbę
wybieram się na drobny wyjazd i myślałem skorzystać z A4 od Gliwic (zjazd Sośnica) do zjazdu na Niemodlin za Opolem, czy wie ktoś może jakie są opłaty obecnie za przejazd? nie chciałbym się zdziwić na bramkach i wyskoczyć z kasy :P
zachęcające 10gr/km, o którym czytałem w necie, ma dopiero być wprowadzone, choć to wg mnie nierealna kwota :P

Od bramki na DK88 do samego Wrocka płaciłem 14 z groszami, więc nie rozumiem czym chcesz być zaskoczony??? A jadąc z Bytomia to masz właśnie DK88 do samej A4 i przynajmniej nie trafisz na korki na głównej bramce.

Groszowe sprawy. 3 tyg temu bylem w Krakowie po Alfe i jechalem do Opola i z tego co pamietam to niewiele zaplacilem. Nastepnego dnia jechalem z Opola do Wroclawia i zaplacilem chyba 6 zl z groszami wiec z kasy napewno nie wyskoczysz

dzięki za info
chciałem się upewnić, bo w naszym pięknym kraju różnie bywa i każda taka informacja jest cenna

jeszcze raz dziękuję!

zawsze możesz jechać DK94,46,a zaoszczędzone kilka zł wydać na piwo w biedronce :P

kolego nie przesadzaj juz z tym wyskakiwaniem z kasy.Bez przesady nie zaplacisz 100,200 ani 300 zl.20 zl to chyba nie majatek jadac autostrada raz na ruski rok

wiesz, tyle kilometrów, to jeszcze nic przy 12km i €8 :D
szybko zjechaliśmy na boczne drogi i też było fajnie

zawsze możesz jechać DK94,46,a zaoszczędzone kilka zł wydać na piwo w biedronce
Ta droga to mordęga... o ile z Toszka do Strzelec jest w miarę świeży asfalt o tyle komfort jest makabryczny. Co chwile przyśpieszasz i zwalniasz przejeżdżając przez wioski tak więc zaoszczędzone pieniądze wydasz na paliwo.

faktycznie we Wloszech autostrady nie sa tanie. Jechalem 2 tyg temu od granicy z Austria do Ancony jakies 550 km i wyszlo prawie 40 euro

A to jest dużo? Odnoszę nieraz wrażenie, że jeździcie resorakami z MATCHBOXa za 4,99zł. Dla mnie największym przegięciem są winiety na Słowenii, raptem za 60km z jakimś hakiem (stojąc od połowy w korku do granicy z Chorwacją) zapłaciłem 30€ i to mi się wydało przykrym doświadczeniem, ale nie popadłem w żadną paranoję z tego powodu. ;)

Trzeba było lecieć przez Mureck i Ptuj i nie płacić :) a co naszych 10g za 1km to jest pryszczyk a nie przegięcie wychodzi całe G za jazdę autostrada państwową.Wybieram sie do Jelonki na zlot Andrzejkowy i na pewno tez autostradą się śmignie za 6-7 zł :)

Tak dla przypomnienia:
162km Wrocław - Sośnica = 16.20PLN
60km Kraków - Katowice = 18 PLN

;)

Tak dla przypomnienia:
162km Wrocław - Sośnica = 16.20PLN
60km Kraków - Katowice = 18 PLN

;)
przy drugim odcinku należy dorobić * :lol: z wyjaśnieniem iż nie gwarantuje się jazdy z prędkościami powyżej 100km/h , nie gwarantuje się dwóch pasów ... :sarcastic:

Ja się dziwie, że opłaca im sie na każdym zjeździe zatrudniać ludzi. Ostatnio zapłaciłem za A4 80 groszy. Kleszczów- Kedrzierzyn Koźle (Pyskowice)

Amortyzatory
Powrót