Automatycznie otwieranie klapy bagażnika

Dobre nowe siłowniki nawet i bez sprężynek potrafią wyrwać klapę wybijając przy tym zęby :D

Mysle ze na 1 sprężynie może zle sie zamykać.sprężyny dają spory opór przy zamykaniu i przy braku z 1 strony moze być rożnie.

Bez sprężynek Ci się nie otworzy. Trzeba lekko podrzucić żeby siłowniki pociągnęły dalej, ale da się otworzyć jednym palcem :D

Sprawdzone już i spokojnie się zamyka. Nie czuć jakiejś niesymetryczności. Przynajmniej lekko się teraz zamyka, w porównaniu do dwóch sprężyn. A otwiera nie tak mocno, że wyrywa klapę, więc ogólnie kompromis :D

Mysle ze na 1 sprężynie może zle sie zamykać.sprężyny dają spory opór przy zamykaniu i przy braku z 1 strony moze być rożnie.

- - - Updated - - -

Ok, więc zostaje tak jak jest ^^

Bez sprężynek Ci się nie otworzy. Trzeba lekko podrzucić żeby siłowniki pociągnęły dalej, ale da się otworzyć jednym palcem :D

Jak komuś wyrywa klape z zawiasów po założeniu 2 nowych silowników polecam wstawic 1 stary...Klapa łagodnie sie otwiera.

A jest tu ktos kto stosowal to w 156sw? Bo mam kupione niebieskie sprezyny i nowe teleskowy magneti marelli. Jedna sprezyna starczy czy ladowac dwie?

Właśnie sam to też zrobiłem. Polecam. I jednak dwie sprężyny wstawiłem, bo po nocy dopiero za drugim razem dawało radę, jakoś nie odbijała. Potem już normalnie. A dwie bez problemu.

Jak komuś wyrywa klape z zawiasów po założeniu 2 nowych silowników polecam wstawic 1 stary...Klapa łagodnie sie otwiera.

Dobre nowe siłowniki nawet i bez sprężynek potrafią wyrwać klapę wybijając przy tym zęby :D
Dokładnie tak, nowe siłowniki i już parę razy dostałem w łeb klapą w 56 która się odbiła w góry i poszła w dół. :haha:

Jako, że w końcu zastosowanie jednego starego i jednego nowego siłownika dało zamierzone skutki u mnie (nie wyrywa klapy), jeden mam na zbyciu. Więc gdyby ktoś potrzebował, mogę odsprzedać ;)

Jako, że w końcu zastosowanie jednego starego i jednego nowego siłownika dało zamierzone skutki u mnie (nie wyrywa klapy), jeden mam na zbyciu. Więc gdyby ktoś potrzebował, mogę odsprzedać ;)

Poczekaj do zimy z tym siłownikiem. Żeby nie było tak, że sprężyny klapę otworzą, a ona zatrzyma się w połowie, gdyż jeden nowy siłownik nie daje jej rady ;)

Siłowniki są gazowe a nie olejowe...Pomimo tego zimą mogą gorzej się podnosić?.Bo jakoś tego nie zauważyłem.

Mam nowe (kupione i założone na jesieni) siłowniki oryginalne MM w 56 i zimą nawet te oryginalne są minimalnie słabsze - dalej podnoszą bo nie może być inaczej, natomiast na dużym mrozie nie wyrywają tak klapy do góry.

Amortyzatory
Powrót