Zalezy jaki wozek i czy rozlozony czy zlozony. Spacerowka (czyli lekka konstrukcja ktora po zlozeniu zajmuje niewiel miejsca na szerokosc i glebokosc a troche wiecej na dlugosc ) na szerokos wchodzi bez wiekszego problemu. Normalny wozek w moim przypadku maxi cosi mura duze 4 kola, gdy wybieramy sie na zakupy to wystarczy wypiac tylko gadole lub siedzisko i zlozyc, wchodzi z zalozonymi kolami na szerokosc bagaznika i zostaje jeszcze w miare duzo miejsca, Im wiecej mam innych szpargalow tym bardziej go rozkladam, tylne kola, przednie, wypinam polke ze sztywnego materialu aby go bardziej zlozyc, siedzisko tez mozna bardziej rozlozyc tak aby oparcie do pozycji lezacej wtedy zajmuje mniej miejsca.. Gondole da sie tez wyplaszczyc szybko. Ja podczas zakupu zwrocilem tylko uwage aby wozek zajmowal malo miejsca gdy jest na maxa zlozony i w miare sprawnie dalo sie ten proces przeprowadzac. Zlozenie wozka w zaleznosci od stopnia rozlozenia zajmuje mi od 5 s do minuty max. A co ogolnie do ladownosci wole miec 350l w kompakcie nicz 500 w sedanie bo nie ma jak tego wykorzystac a przez otwor tudno cos wiekszego wlozyc. Wiadomo w autach typu kombi duzo sie zmiesci, zaladunek na jakis dlugoweekendowy wyjazd bedzie trwalo zamiast 5 minut 2,5 minuty, bo ie trzeba tak kombinowac z ustawianiem, ale w bagazniku wozi sie wiecej niepotrzebnych rzeczy i panuje wiekszy bajzel. Cala pojemnosc wykorzystasz tylko podczas przeprowadzki, a i tak np. lodowki nie przewieziesz bo raczej trzeba to robic w pionie. Ja ogolnie nie lubie niczego transportowac w kabinie pasazerskiej wiec zawsze wszystko ukladam rozmyslnie w bagazniku a w kabinie zostawiam tylko potrzebne elementy podreczne butelka, pielucha,chusteczka torebka, telefony , portfele ulubiona zabawka, ipad. Ostanio np. W bagazniku na weekend zmiescilem: walizka podreczna moja, torba duz zony, torba syna, dwie duze siatki z zakupami, kosmetyczka duza zony, reklamowka z obuwiem kilka par, duza torba z dokumentami i laptopem druga torba z laptopem mala, wozek duzy z siedziskiem, wozek spacerowka, walizka metalowa 35x35x20 z plytami CD, rowerek biegowy, kask, gasnica alfy i nawet polki nie musialem zdejmowac, az sam w to nie moge uwierzyc. W poprzedniej Kia Ceed bagaznik byl podobny (ciut mniejszy i mniej ustawny) i tez dawalem rade.