Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja osobiście nie widziałem na oczy tego mechanika. Może nie potrzebnie jeszcze poruszałem temat ale zrozum mnie - świeżo nabyte auto padło mi po jednym dniu. Takich nerwów nawet kobieta mi nie przynosiTo chyba temat na osobny wątek.. Ale nie rozumiem takiego podejścia a ostatnio wiele takich wpisów.
Mechanik za naprawę bierzę kasę, a ludzie pytają na forum o wskazówki dla mechanika? Po drugie co to za mechanik jak odcinki nie umie znaleźć.
Może warto na przyszłość zastanowić się nad zmianą warsztatu?
Dziś dzwonił sprzedawca z newsami od mechanika i powiedział, że na 90% jest to pompa paliwa/pompa wtryskowa? (nie ta w baku) lub czujnik przy pompie. Da mi jeszcze znać jak mechanik się upewni. Więc jednak grubsza sprawa. Szczęście nieszczęściu jest takie, że przeprosił mnie i zaoferował pokryć koszty naprawy. Złośliwość rzeczy martwych. Czekam więc niecierpliwie do dnia odbioru by sprawdzić czy poprawiła się także dynamika. Jeżeli nie to oddam go w pobliżu jeszcze na czyszczenie kolektora i EGR.Z ciekawości, wyjaśniło się coś?
Co nie zmienia faktu iż po takim przebiegu (20kkm) powinno się pasek wymienić. Przy jego demontażu musi zostać naciągnięty i to znacząco obniża jego właściwości wytrzymałościowe. Tym bardziej, że koszt zakupu (ok. 130zł) jest niewspółmierny do późniejszych ewentualnych kosztów naprawy całej "maszynowni".Mój był wymieniany 20tys km temu. Wlepa na silniku to potwierdza i jego ogólny stan.