tomaz
Aktywny
A to o infrastrukturze dla EV w Europie
https://motoryzacja.interia.pl/wiado...ni,nId,6795408
Ale że Rumunia, Węgry i Grecja? Przed nami
Zaiste Polska w awangardzie Europy
Jakoś mnie to nie martwi w kontekście EV
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A to o infrastrukturze dla EV w Europie
https://motoryzacja.interia.pl/wiado...ni,nId,6795408
Ale że Rumunia, Węgry i Grecja? Przed nami
Zaiste Polska w awangardzie Europy
Jakoś mnie to nie martwi w kontekście EV![]()
Przy czym pamiętajmy że 52 tys to płaci obywatel, ale producent otrzymuje tyle ile auto kosztuje czyli te 107tys. 52 tys płacą temu producentowi pozostali obywatele za niemanie tego auta, ale mogą czasem zobaczyć na ulicy. A i za uratowaną planetę i gwarancję wiecznego życia tu na ziemi już .
Już to przerabialiśmy w czasach PRLu - to jest rynek dotowany przez państwo - dostajesz cenę za produkt, którą jesteś w stanie zapłacić, resztę dopłacają inni z podatków i gówno z tego mają.- dopłaty są dobre, bo cel uświęca środki, będzie mniej trucicieli - i dobrze, tak działa wolny rynek, zresztą dopłaty "są wszędzie"
Gówno prawda. Gdyby rynek chciał elektryków, to żadne dopłaty nie byłyby potrzebne - kolejki na ten produkt ustawiałyby się bez żadnych dopłat.- jeszcze nie ma zakazu - więc zakaz "nie oddziaływuje" na dzisiejsze zakupy - tego chce rynek - i che elektryków
Uratują dupy prezesów firm automotive, jeśli do 2035 ta cała rewolucja nie jeb..e- nie znasz się - właśnie, że osobowe elektryki trochę uratują (nie wiem kogo, w jakim stopniu i kiedy) - ale uratują
Jest mi dziko obojętne, jaki napęd będzie miał mój karawan, który odwiezie mnie w ostatnią podróż- w roku 3158, z pewnością, wszystkie samochody będą elektryczne - to nieuniknione
I na koniec napisałeś coś z sensemMa sens?
... o ku*wa - chyba nie ....![]()
Już to przerabialiśmy w czasach PRLu (....)
I na koniec napisałeś coś z sensem![]()
Co do Tesli nie chce mi się wnikać ale bez potężnych ułatwień dotacji handlu CO2 (co może być bardziej sztucznego ???) by nie miała prawa -na rynku- zaistnieć. Dla grupki entuzjastów czemu nie spoko,mogą być i auta podpięte do stada wrobelkow.
I na koniec napisałeś coś z sensem
uległ ułudzie stosowania liczb i wykresów w przytaczaniu "argumentów" - i myśli, że to prawdziwy sposób analizy.
najgorsze jest to, ze wy w ogole sie nie wstydzicie takich rzeczy pisaćBo przeciez jedynie słuszna metoda analizy, to po prostu "no tak mnie sie wydaje", tudzież szklana kula
Sprzedajecie tutaj kompletne pustosłowie, i jeszcze jesteście z tego dumni.
Fakt jest taki, że najbliższa szybka ładowarka znajduje się 58,5km od mojego domu. Nazwij to jak chcesz, ale to są realia Polski powiatowej.
Tylko, ze nikt nikomu dzisiaj nie kaze kupowac elektryka...
Ty masz to na łóżkiem w ramce napisane, czy jak?
najgorsze jest to, ze wy w ogole sie nie wstydzicie takich rzeczy pisać Bo przeciez jedynie słuszna metoda analizy, to po prostu "no tak mnie sie wydaje", tudzież szklana kula Sprzedajecie tutaj kompletne pustosłowie, i jeszcze jesteście z tego dumni.
mnie osobiście interesuje jedynie dyskusja oparta o fakty i liczby
w tym co prezentujesz pojawiają się w fakty (wybiórcze)
najpierw niewiarygodne, pozniej czesciowo wiarygodne, a teraz wybiórcze (ale zakladam, ze juz wiarygodne)
bo moje to przeciez do niczego sie nie nadają
Fakt jest taki, że najbliższa szybka ładowarka znajduje się 58,5km od mojego domu. Nazwij to jak chcesz, ale to są realia Polski powiatowej.
I właśnie dlatego MUSZĄ być dopłaty do samochodów elektrycznych. Żeby ta technologia się płynnie rozwijała musi być promowana przez rząd i UE bo trujące spalinowce mają infrastrukturę budowaną 100 lat a elektryki nie. Czym kraj ma gorszą infrastrukturę to dopłaty powinny być wyższe.
A ty dalej jeździsz ICE. Źle to świadczy o twojej inteligencji.https://www.motor1.com/news/669135/t...g-car-q1-2023/
Bardzo fajnie sprzedaja sie te niszowe auta dla garstki entuzjastów Czekam na wasze barwne interpetacje, bo moje to przeciez do niczego sie nie nadają