tomaz
Aktywny
W ICE ogień podłożono pod zbiornik paliwa
Serio???
Tomtrz lepiej by tego "doświadczenia" nie zrobił :sarcastic:
Mogli od razu C5 podłożyć, dla lepszego efektu. To zakrawa o absurd, a nie o naukę.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W ICE ogień podłożono pod zbiornik paliwa
https://www.ri.se/sites/default/files/2020-12/FIVE2020_Willstrand.pdf
Tu masz raport źródłowy z tych pożarów. O ile w artykule podano tylko ilość wydzielonej energii i porównano, to tu są szczegóły. Ciekawy jest też scenariusz pożaru. W EV ogień podłożono pod baterie. W ICE ogień podłożono pod zbiornik paliwa (czy pożary ICE swój początek mają z reguły w komorze silnika??? Ciekawe ile pożarów ICE jest z powodu zapłonu zbiornika paliwa....)
pomijając scenariusz pożaru, ilość wydzielonych szkodliwych substancji podczas pożaru jest miażdżąca dla EV, pomimo tego, że do testów wzięto jeden z mniejszych EV (jeśli nie najmniejszy, bo nawet Dacia Spring ma więcej). Tabele na stronie 6 i 7.
sam wrzuciłeś linka - porównałem.
Tak, też dostałem auto z zdemontowaną osłoną silnika. Podobno lada moment ma być przeprojektowana osłona. W ogóle ciekawa historia. Ktoś źle zapiął osłonę (osłona jak osłona, zwykła na 4 kołkach), ta zsunęła się na turbo i się zapaliła. I z tego jest akcja serwisowa.
Serio???
Tomtrz lepiej by tego "doświadczenia" nie zrobił
Mogli od razu C5 podłożyć, dla lepszego efektu. To zakrawa o absurd, a nie o naukę.
naprawdę ciężko jest podpalić komorę silnika i sprawdzić jak przebiega scenariusz pożaru? czy może jest zbyt duże prawdopodobieństwo, że pożar wypali komorę silnika i nie przeniesie się do wnętrza i w ogóle wyniki pogrążą EV?szok, niedowierzeanie. Chcieli wywołać pożar i sprawdzic co sie stanie, i podłożyli ogień tak, żeby go wywołać!
A fire scenario was selected to primarily give a worst-case scenario with regards to toxic gas release
naprawdę ciężko jest podpalić komorę silnika i sprawdzić jak przebiega scenariusz pożaru? czy może jest zbyt duże prawdopodobieństwo, że pożar wypali komorę silnika i nie przeniesie się do wnętrza i w ogóle wyniki pogrążą EV?
Dobrze, że przynajmniej idzie znaleźć materiały źródłowe tych "obiektywnych" artykułów. I wychodzą takie kwiatki...
ty dalej próbujesz przekonać, że 1,2>2? trzeba przyznać, że głupka udajesz koncertowo.i teraz standardowo przechodzimy do udawania, ze nie wiemy o co chodzi

ty dalej próbujesz przekonać, że 1,2>2? trzeba przyznać, że głupka udajesz koncertowo.
Pokaż załącznik 287156
Tu masz Tomtrz tabelkę z syfem, który wydziela się przy spaleniu EV z najmniejszą dostępną na rynku baterią w porównaniu z spaleniem małego diesla w którym jest paliwa na ~1000km. Specjalnie dla Ciebie, żebyś nie zapomniał skometować.
oczywiście, bo we wszystkich poruszonych kwestiach wykazaliśmy wyższość ICE nad EV. teraz doszła kolejna.no, sie wydziela, i co ma niby z tego wynikac? Już za bardzo nie mozna gadać o wielkich akcjach gasniczych, piekielnych temperaturach i tak dalej, to trzeba nowy temat podłapać.
W tym samym wątku przekonywaliście mnie wiele razy, ze co oni sie czepiają tych samochodów, jak ich emisje to przeciez tyle, co nic, a teraz mnie zaczniesz przekonywac, ze ułamek aut, które się palą, nas wszystkich pozabija. Dobrze myślę? Czy moze znowu zaczniesz sie bawić w filozofa, ze przecież miały być bezemisyjne, a tu pacz! ?
łaskawie pominąłem. użyć tego argumentu, to jak kopać leżącego.Czy moze znowu zaczniesz sie bawić w filozofa, ze przecież miały być bezemisyjne, a tu pacz! ?
oczywiście, bo we wszystkich poruszonych kwestiach wykazaliśmy wyższość ICE nad EV. teraz doszła kolejna.
łaskawie pominąłem. użyć tego argumentu, to jak kopać leżącego.![]()
łaskawie pominąłem. użyć tego argumentu, to jak kopać leżącego.![]()
moze coś źle tłumaczę, ale w orginale stoi:
Dobrze, że przynajmniej idzie znaleźć materiały źródłowe tych "obiektywnych" artykułów. I wychodzą takie kwiatki...
To jeszcze stygmatyzujmy grubasów. Żre to mięso bez umiaru i ma duży negatywny wpływ na środowisko. Jak ci mało komuny w UE to się do Korei północnej przeprowadź.Oczywiście zakup mocnego, spalinowego Suva powinien być społecznie odbierany negatywnie, ze względu na duży wpływ na środowisko
Oczywiście zakup mocnego, spalinowego Suva powinien być społecznie odbierany negatywnie
Zaczyna się robić ciekawie. Kto będzie stanowił o tym, czy dana grupa jest równa, a inna równiejsza?
Zaczyna się robić ciekawie. Kto będzie stanowił o tym, czy dana grupa jest równa, a inna równiejsza?
Hej Tomaz - jeżeli mówimy o zanieczyszczeniu środowiska (a chyba mówimy) - to LGBT raczej nie ma niczego wspólnego
Nie chodzi o żadną grupę tylko o budowanie świadomości kupujących nowe samochody
bo ostatnio przez popularność wysokich i ciężkich samochodów emisja wzrastała zamiast maleć
Nie chodzi o żadną grupę tylko o budowanie świadomości kupujących nowe samochody. Musisz zdawać sobie sprawę, że SUV będzie bardziej zatruwał środowisko niż sedan o podobnej mocy a samochód miejski jeszcze mniej. Jeżeli aspekt ekologiczny zacznie mieć wpływ na wybór nowego samochodu przez konsumenta, to SUVy same zaczną wymierać. Tak naprawdę to właśnie ta moda zmusza EU do bardziej drastycznych kroków odnośnie elektryfikacji, bo ostatnio przez popularność wysokich i ciężkich samochodów emisja wzrastała zamiast maleć.