• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Audio do 147

Juro

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 TS 1.8 144KM
Witam,

w planach mam zrobić sobie jakieś fajne audio do mojej 147 (przez Jaso bo mi nagadał ;P ) jakie polecacie maty wygłuszające i jakiej marki głośniki (czyt. wysokie i niskie tony, może jakaś skrzynia) i wzmacniacz. Ewentualnie jakie radio lub stacja multimedialna ?

tu więcej owijania w kółko niż konkretnych odpowiedzi.

Zalezy ile kasy chcesz wydać i czy to ma być do słuchania muzyki, czy do dudnienia :D

Najlepiej atakować średnią półkę i to w zestawach midbass+tweeter, na przykład jakiś morel albo focal w drzwi. Maty jakieś tańsze, byle miękkie dla łatwej aplikacji :)

I nie daj się namówić na skrzynie, magiczne kondensatory, super turbo kable itp.

Witam,

w planach mam zrobić sobie jakieś fajne audio do mojej 147 (przez Jaso bo mi nagadał ;P ) jakie polecacie maty wygłuszające i jakiej marki głośniki (czyt. wysokie i niskie tony, może jakaś skrzynia) i wzmacniacz. Ewentualnie jakie radio lub stacja multimedialna ?

Szkoda, że na ostatnim spocie nic nie wspomniałeś o audio. Posłuchałbyś jak u mnie grają Helixy DB podpięte pod wzmacniacz Helixa HXA 400 i skrzynię 25l w bagażniku. Co do mat to polecam STP. Miałem takie w 147, będę takimi kleił V-kę.

Amortyzatory
Powrót