• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

ASO W-wa

Lutraki

Nowy
Auto
Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM
Witam, które ASO w Wawie polecacie? Muszę się udać, ale nie wiem gdzie, Twardowski jakoś mi podpadł ostatnio, a problem z którym muszę udać się do diagnosty jest zbliżony do tego z którym byłam.

Gdzie czytałam, że warto korzystać z Marianoitaliano przy ul Chodeckiej 1d.

Moje auto jest jeszcze na gwarancji, a w miejscu gdzie je kupiłam bywam sporadycznie.

Mieszkam na Bródnie.

Będę wdzięczna za info.

Też o nim myślałam i z tego co widzę opinie ma dobre. Najlepiej byłoby aby udało się auto podpiąć do kompa, a jak nie czeka mnie wizyta w ASO.

o tym miejscu myślałam jeszcze, widziałam reklamę ich http://www.abcar.com.pl/

Tego nie znam, nigdy nie byłem więc nic powiedzieć nie mogę. Jak masz auto na gwarancji do jedź do ASO i nie wnikaj. Czy chodzi Ci o odległość "diagnostyki" od domu?:)

Owszem odległość też biorę pod uwagę, ale to nie jest jedyny wyznacznik. U Twardowskiego już mnie znają, dali nawet kiedyś auto zastępcze, ale zbagatelizowanie troszkę sprawy odnośnie nadwozia nie przypadło mi do gustu.

Jeśli nikt z kompem na forum nie odezwie się to w przyszłym tygodniu pojadę do Dukiewicza.

Owszem odległość też biorę pod uwagę, ale to nie jest jedyny wyznacznik. U Twardowskiego już mnie znają, dali nawet kiedyś auto zastępcze, ale zbagatelizowanie troszkę sprawy odnośnie nadwozia nie przypadło mi do gustu.

Jeśli nikt z kompem na forum nie odezwie się to w przyszłym tygodniu pojadę do Dukiewicza.
Jedź gdzie masz bliżej,może tym razem nie zbagatelizują twojego problemu.

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Dukiewiczem.

1. Kupowałem u nich auto - było ok
2. Serwis - trafił mi się kompetentny mechanik z rodzaju (rozbiorę całość a dojdę co tam stuka) - teraz jak oddać mam auto to zaznaczam do kogo - po serwisie rozmawiam z człowiekiem co zrobił, jak , po co i tym podobne :) Generalnie raz to w moim przypadku opisanie lakoniczne usterki w rejestracji a dwa rozmowa z mechanikiem .... to mi się podoba :)
3. Serwis wyciągał rękę nawet w interwencjach do FAP (a nie odwrotnie) :)
4. Na zastępcze auto dawali mi 159 praktycznie nowe w bardzooo dobrym wyposażeniu.

Generalnie abstrahując od Marki - to jeden z lepszych .... a na 100% lepiej traktujących klienta ASO w mojej karierze motoryzacyjnej.

PS. Ale to tylko moje subiektywne doświadczenia. :) O wszystkim decyduje czynnik ludzki ...

Ostatnia edycja:
Gdzie czytałam, że warto korzystać z Marianoitaliano przy ul Chodeckiej 1d.
Ten gościu i jego warsztat jest nieaktualny. Jak jesteś z Bródna to jedż na myszyniecką tam przynajmniej wiedzą gdzie jest wtyk do komutera

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Dukiewiczem..

Dzięki za info i długi pościk :)

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Dukiewiczem..
<br><br>Dzięki za info i długi pościk :)<br><br>

Ten gościu i jego warsztat jest nieaktualny. Jak jesteś z Bródna to jedż na myszyniecką tam przynajmniej wiedzą gdzie jest wtyk do komutera

Byłeś u nich rozumiem? A inni nie wiedzieli gdzie wtyk? :) Dzięki wielkie.

To od siebie proponuję Ci zebrać wszystkie dane pomocne w diagnozie - Co, gdzie, kiedy się zaświeciło .... co, gdzie, kiedy było z tym zrobione. Moj mechanik tak lubi :D

Jasne, że tak innej opcji to ja nie widzę, a mówienie, że gdzieś się świeci i nic więcej to ciut za mało ;)

Tak od siebie, to zupełnie nie wiem jaki ma związek zapalenie kontrolki cisnienia oleju z komputerem. Jedno jest pewne trzeba zmierzyć manometrem faktyczne ciśnienie oleju bo nie sądzę żeby podpięcie pod komputer to wykazało

Jesli koniecznie ASO to moze Carserwis a jesli nie musisz z tym jechac do ASO to moze Tomek Seliga w Lesznowoli?Takie dwie moje propozycje

Być może to co proponujecie to lepsi specjaliści ale - Koleżanka ma auto na Gwarancji, więc po pierwsze nie daj ..... coś pójdzie nie tak i będzie sobie pluła w brodę, po drugie - w ASO nie zapłaci .... a tak czekają ją koszta w zewnętrznym warsztacie.

Być może to co proponujecie to lepsi specjaliści ale - Koleżanka ma auto na Gwarancji, więc po pierwsze nie daj ..... coś pójdzie nie tak i będzie sobie pluła w brodę, po drugie - w ASO nie zapłaci .... a tak czekają ją koszta w zewnętrznym warsztacie.

Tygrysio - dzięki :) :)
Tak, auto jest na gwarancji i w poniedziałek umawiam się na wizytę. Mam nadzieję, że wizyta będzie udana i sprawa m.in. EOBD zostanie do końca wyjaśniona.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w poście i na maila.

Amortyzatory
Powrót